„Tanuljuk meg a magyaroktól, hogy lehet legyőzni a baloldalt!” – amerikai politikus a Mandinernek

2024. július 30. 15:25

A jobboldal hagyományosan ódzkodik attól, hogy adott esetben használja a birtokában lévő hatalmat, de ennek véget kell vetni Gavin Wax szerint.

2024. július 30. 15:25
Pataki Zoltán
Pataki Zoltán

Nyitókép: Alapjogokért Központ / Gunduz Attila 

***

Az Alapjogokért Központ elindítja a Wokebusterst, a jobboldal „gyorsreagálású hadtestét”, amely „egy nemzetközi kommunikációs riadólánc, online és offline politikai akcióközösség” – jelentette be kedden Budapesten, sajtótájékoztatón a szervezet főigazgatója. Szánthó Miklós hangsúlyozta: „a liberális, kommunista woke-jelenséggel„ szemben nemzetközi dimenzióba kell emelni az antiglobalizmust. A stratégiai célok mentén össze kell szervezni a világ jobboldali erőit, és ebben a magyar jobboldal kulcsszerepet játszik – tette hozzá a főigazgató. 

Arról, hogy milyen tervekkel vág neki a szervezet a következő időszakban Gavin Wax, a Wokebusters nemzetközi szóvivője, a New York-i Fiatal Republikánusok Klubjának elnöke beszélt a Mandinernek.

Meg kell tanulnunk bánni a médiával

Arra a kérdésre, hogy a médiával milyen együttműködést terveznek, és gondolkodnak-e abban, hogy nemzetközi média hálózatot építenek azt válaszolta, hogy nemzetközi szóvivőként természetesen kiemelt feladatként tekint a médiával való együttműködésre, és arra, hogy globális média jelenlétet tudjon a szervezet kialakítani. 

Azt is hozzátette, hogy New York-i Fiatal Republikánusok Klubja már kiépített egy szoros együttműködést az európai konzervatív pártokkal, és egyéb szervezetekkel, ezt kell egy globális együttműködéssé bővíteni. Gavin Wax kifejtette, hogy a konzervatívoknak a médiában sem szabad félni a konfrontációtól. A konzervatívoknak hinniük kell az álláspontjuk érvényességében, és ezt a „barátságtalan” médiával szemben is meg kell védeniük. Hozzátette, hogy ez segít „frissnek” maradni és abban, hogy „ne kényelmesedjenek” el a konzervatív közösség.

Természetesen rengeteg dologban nem értek egyet a balliberális oldallal, de azt el kell ismerni, hogy a balliberális zseniálisan használja a médiát, ezt el kell tanulnunk tőlük.

Úgy gondolom, hogy stratégiai kérdés, hogy megtanuljuk, hogyan kell szerepelni a médiában” – fogalmazott.

Ezt is ajánljuk a témában

Idegesek lesznek a balliberálisok 

A jobboldali együttműködés baloldalra való hatásával kapcsolatban elmondta, a balliberálisok mindig idegesnek és kényelmetlenül kezdik magukat érezni, amikor azt látják, a jobboldal alkalmazni kezdi azokat a technikákat, amelyeket ők használnak, mint ahogy most a jobboldali elkezdi kialakítani a nemzetközi együttműködéseit és szervezeteit.

Az bizonyosan reakciót fog kiváltani belőlük, ha szembesülnek azzal, kezd fordulni a széljárás és kezdenek megváltozni a világban a politikai erőviszonyok – mondta. 

Ezt is ajánljuk a témában

Nem szabad félni az intézményektől

A média mellett kiemelten fontos területe a balliberális oldallal szembeni fellépésnek az oktatás, különösen a felsőoktatás és az akadémiai szféra, az erre vonatkoztó kérdésre Gavin Wax elmondta, ezeken a területeken jelenleg a jobboldal képviselete nagyon gyenge, leszámítva „persze” Magyarországot.

„Ahhoz, hogy ezeken a területeken előrelépést tudjunk elérni, elsőként arra van szükség, hogy jobboldali győzelmek szülessenek, csak akkor lehet képes a jobboldal befolyásolni a közpolitikát, amikor hatalmon van. Ugyanakkor az ilyen projektek, mint az oktatás átalakítása nem egy rövid távú projekt.

Ezért olyan jobboldali kormányokra van szükség, amelyek nem csak egy választási ciklusban gondolkodnak, hanem hosszú távra terveznek, ahogy a balliberálisok is teszik. Ezt a gondolkodásmódot kell elsajátítani és ellenük fordítani

 – jelentette ki.

Szerinte a konzervatívoknak olyan tradicionális oktatási intézményeket kell létrehoznia az utókor számára, amelyek a társadalom alapköveit jelentik.

Sajnos azonban a jobboldal hagyományosan ódzkodik attól, hogy adott esetben használja a birtokában lévő hatalmat, és intézményeket hozzon létre.

Hajlamosak elmenekülni az ellenséges környezet elől, mint amilyen az akadémiai világban is uralkodik. Ugyanakkor én úgy gondolom, hogy minden fronton helyt kell állnunk a balliberális oldallal szemben. Nem koncentrálhatunk a politikai és spirituális harc egyetlen szegmensére. Ez persze fárasztó, de ennek ellenére is holisztikus szemléletre van szükségünk.

Ezt is ajánljuk a témában

Hazánk mutathatja az utat 

Arról is beszélt, hogy a jobboldal rengeteget tanulhat abból, ami Magyarországon történik és más Európai országokban, sokat tanulhatunk a jobboldal sikereiből és bukásaiból, de ugyanúgy a balliberális oldal sikereiből és bukásaiból is rengeteg lehet tanulni.

Magyarország például kiváló példa, hogyan lehet egy sikeres konzervatív ökoszisztémát felépíteni.

Wax úgy látja, Magyarországon rengeteg sikeres konzervatív szervezet működik, mint például az Alapjogokért Központ is. Ez a rendszer jelentősen hozzájárul ahhoz hogy ilyen sikeres a magyar jobboldal. Ugyanakkor úgy véli, ilyen hálózatokat rendkívül nehéz létrehozni, mivel ehhez elkötelezett emberek kellenek, aki nemcsak „napi munkának” tekintik azt, amit csinálnak, hanem elkötelezettek a jobboldali értékeke mellet is. „Ebben az tekintetben Magyarország az élvonalban jár” – fűzte hozzá.

De szerinte az olyan konkrét sikerek is fontosak, mint amilyenek Orbán Viktor miniszterelnök ért el, akár azzal, hogy az Európai Unió nyomása ellenére is felépítette a határkerítést, vagy éppen a mostani békemissziója, amely már „meghozta első gyümölcseit”. Továbbá az olyan kulturális eredmények is jelentősek, amelyekkel sikerült megváltoztatni a balliberális narratívát, mint például a családpolitika, illetve a patriotizmus képviselete. „Ezeknek a dolgoknak a végrehajtása időigényes, de nagyon fontos” – vélekedett. „A végrehajtása lehet, hogy nem a mi életünk során lesznek kifizetődők, de kifizetődők lesznek a gyerekeink, unokáink során” – fogalmazott.

Ezt is ajánljuk a témában

Még nem futottunk ki az időből

Arra a kérdésre válaszolva, mit gondol a konzervatív oldal még nem futott-e az időből elmondta, szerinte a jobboldal „még nem késett el”. Szerinte ugyanis, ha a balliberális oldal tényleg olyan erős politikai pozícióval rendelkezne, mint azt állítja, akkor nem lenne szükségük a propagandára az erődemonstrációkra.

„Úgy gondolom, hogy a balliberális elég okos ahhoz, hogy meggyőzze az embereket arról, hogy nagyobb ereje van, mint valójában.

Persze ez nem jelenti azt, hogy semmibe vehetnénk őket, hiszen sok országban erősek és még olyan országokban, mint Magyarország jelen vannak.

De nem lehetünk nihilisták és defetisták, nem foghatjuk fel úgy, hogy már vége van mindennek.

Valójában bármi megváltozhat, persze lehet sokkal jobb és persze sokkal rosszabb is – fogalmazott. 

Ezt is ajánljuk a témában

Jelentős változásokat hozna Donald Trump

Gavin Wax szerint Donald Trump elnökké választása komoly változásokat hozna. Nemzetközi szinten elsősorban az ukrajnai háborúval kapcsolatban, hiszen Trump minél előbb véget vetne a harcoknak. Ezzel pedig egy potenciális nukleáris háború esélyét csökkentené.

„Úgy gondolom, Trump megválasztása sokkal több biztonságot és stabilitást hozna a nemzetközi politikába. Jelentős változások mennének végbe a békepárti oldalon. Továbbá ellenpólust nyújtana a brüsszeli túlkapásokkal szemben is” – mondta. 

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyaloggos
2024. július 30. 18:22
KIZÁRT, hogy az ilyen ÍRÁSOK csak úgy kipattannak a szerzők fejéből! EZEK FIZETETT, a MAGYAR KORMÁNY megrendelésére készült PROPAGANDA -anyagok ! GONDOLKODÓ ember nem hiszi el, hogy az USA -ban mindenki ORBÁN VIKTOR qrvajó politikai döntéseivel, nézeteivel foglalkozik!
gyaloggos
2024. július 30. 18:11
SENKI , vagy legalábbis a MAGYAROK többsége egyetért abban, hogy az ILLEGÁLIS bevándorlást nem szabad engedni, vagy, hogy az OROSZ-UKRÁN háborút be kellene végre fejezni, ETTŐL AZONBAN ORBÁNÉK nagyon sza@ul kormányoztak, kormányoznak az utóbbi időben! ORBÁN- CSALÁD, HAVEROK, NER HASÍT, MAGYARORSZÁG pedig az EU aljára csúszott!
Akitlosz
2024. július 30. 17:46
"Wax úgy látja, Magyarországon rengeteg sikeres konzervatív szervezet működik, mint például az Alapjogokért Központ is." Közpénzből. Ez a rengeteg sikeres konzervatív szervezet működése Magyarországon nem egyéb, mint közpénzlopás a kormánypárt klientúrájának az eltartására. A kormánypártnak már annyi sok embere van, akik nem akarnak dolgozni már többet piaci alapon, hogy muszáj ezt a nagy intézményhálózatot fenntartani és erre herdálni a közpénzt, máskülönben a klientúra a párt ellen fordulna, de legalábbis nem a pártért dolgozna, már ha munkának tekinthető az, ami ezekben a politikai intézményekben zajlik. Közpénzből bármit sikeressé lehet tenni. (Lásd holdraszállás, már ha úgy volt.) Adóztatással pedig bármit gazdaságtalanná lehet tenni. Szóval ezek sikeres konzervatív szervezetek csupán pártkádereltartók közpénzből. Ami a köznek nem érdeke.
Akitlosz
2024. július 30. 17:23
A macskás nők kipécézése nagyon rossz ötlet, nem segíti a választás megnyerését.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!