Anglia
ÉLŐ
Szlovákia

Magyarország olyan kritikát kapott, ami felér az év legnagyobb elismerésével

2024. június 21. 08:46

A Politico azzal támadta Orbán Viktort, hogy a miniszterelnök a szavazók akaratának megfelelően mindent megtett annak érdekében, hogy Magyarország kimaradjon a NATO ukrajnai küldetéséből.

2024. június 21. 08:46

Nyitókép: AFP/Dursun Aydemir

Mark Rutte lesz a következő NATO-főtitkár, miután a szövetség mind a 32 tagja egyetértett abban, hogy a leköszönő holland miniszterelnök kövesse Jens Stoltenberget a pozícióban – írja a Politico, amely felidézi, Magyarország és Szlovákia beleegyezését követően a román elnök, Klaus Iohannis visszavonta pályázatát.

Míg Rutte már tavaly november óta kampányolt, addig Iohannis csak márciusban szállt versenybe, de akkor már késő volt, egyedül Magyarország támogatását tudta megszerezni. A portál szerint

Orbán Viktor csak arra használta az ellenállását, hogy befolyást szerezzen, és biztosítsa Magyarország kimaradását a NATO ukrajnai feladataiból és finanszírozásából.

Bár a Politico ezt kritikaként szánta, valójában az történt, hogy a magyar miniszterelnök a jelenlegi és a következő NATO-főtitkártól is írásbeli bizonyítékot szerzett arra vonatkozóan, hogy Magyarországnak joga lesz kimaradni az Ukrajnát támogató NATO-akciókból, beleértve az ukrán csapatok kiképzését és Kijev hosszú távú finanszírozását.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 144 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vizesnyolcas
2024. június 24. 16:05
Majd megpróbálják másképpen bevonni Magyarországot a háborúba. Például - amennyi eszük van - NATO-gépek orosz felségjelzéssel lebombázzák Kassát.
omega
2024. június 24. 11:28
"A portál szerint Orbán Viktor csak arra használta az ellenállását, hogy befolyást szerezzen, és biztosítsa Magyarország kimaradását a NATO ukrajnai feladataiból és finanszírozásából." Igen, ti nagyon hülyék! De ki az a barom, akinek ez nem volt egyértelmű? A Politico nem portál, hanem szócső.
B_kanya
2024. június 21. 10:52
"blackorion93 2024. június 21. 10:13 Ja. Aztán, amikor rámondod Viktorra, hogy populista, úgy viselkedik az egyszeri fineszhívő , mint egy óvódás akinek elvették a nyalókáját. " Ez a balos, lejárató propaganda, ami a nemzetit/nacionalistát összemosta a nácikkal, a populistát a demagóggal, apádat anyáddal.
B_kanya
2024. június 21. 10:49
"Zsolakomarom 2024. június 21. 10:45 A NATOnak nincs ukrajnai kuldetese," Persze, persze, ahogy a magyar hadiipart is letagadtad...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!