Eltorlaszolták az összes lengyel-ukrán határátkelőt a lengyel gazdák

2024. február 09. 13:47

„A blokád addig fog tartani, amíg az Európai Bizottság és a lengyel kormány nem alakít ki megfelelő mechanizmusokat” – fogalmazott egy szakszervezeti vezető.

2024. február 09. 13:47

Újra blokád alá vonták a lengyel-ukrán határátkelőket, és lassítják a forgalmat a lengyelországi közutakon is az Európai Unió zöld megállapodása és az ukrán termékek európai behozatala ellen tiltakozó lengyel gazdák pénteken. Tomasz Obszanski, a Szolidaritás szakszervezet agrárügyi tagozatának (NSSZ RI) elnöke pénteken a Radio Wnet független lengyel csatornának elmondta: 

a tiltakozás fő eleme a határblokád, a lengyelországi közúti forgalom lassításának pedig ezt „támogató” jellege van.   

A tiltakozók nem engednek át a határon egyetlen teher- és személyautót sem, kivételt csak a humanitárius és katonai segélyszállítmányok képeznek – mondta. A blokád március 10-ig folytatódhat, de legalább addig fog tartani, amíg az Európai Bizottság (EB) és a lengyel kormány „nem alakít ki megfelelő mechanizmusokat” – fogalmazott a szakszervezeti vezető.   

(MTI)

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SzaboGeza
2024. február 13. 17:51
Ha a tusk kormány, a saját ÁLLAMPOLGÁRAI ellen hoz intézkedéseket, ahelyett hogy megvédené őket, a globális támadásoktól, hamar le fog hullani a lepel, a ki a gazdád tusk játékban!!!!!
atti64
2024. február 09. 17:17
KELL MÁR EGY TISZTITO TÜZ EUROPÁBAN BALOLDAlI SZATR KI KELL IRTANI!!!!!!!!!!!!!
Uztu
2024. február 09. 16:35
Ezek se normálisak
rugbista
2024. február 09. 15:58
Na, itt lesz az első nagy bunyó, Tuskóék igyekeznek majd a júdáspénzt megszolgálni gyorsan, és nekimennek majd a gazdáknak. Akkor majd borul a bili.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!