Zelenszkij irányba tette az Európai Uniót Ukrajna NATO-csatlakozásáról

2024. október 18. 16:23

Szerinte félnek a politikusok erről beszélni, pedig nem kellene.

2024. október 18. 16:23
null

Nyitókép: JIM WATSON / AFP

A nyugati tisztviselők félnek nyíltan beszélni a NATO-tagságért való területcseréről – mondta Zelenszkij az Ukrainska Pravda cikke szerint.

Ezt is ajánljuk a témában

A lap szerint Volodimir Zelenszkij elnök a Financial Timesnak nyilatkozta, hogy azok a nyugati tisztviselők, akik azt az elképzelést vetették fel, hogy 

Ukrajna területi engedményeket tegyen a NATO-tagságért cserébe, nem beszéltek vele erről, mert félnek.

Zelenszkij hangsúlyozta, hogy vele nem egyeztettek ilyen tervekről. Éppen ezért felszólítotja ezeket a politikusokat, hogy tegyék nyíltan „az asztalra” ezt a javaslatot, 

Ne valamilyen harmadik fél útján. Beszéljenek velünk 

– mondta.

Az ukrán elnök kijelentette továbbá, hogy a NATO-csatlakozásra szóló hivatalos meghívás az „egyetlen út” Ukrajna számára ahhoz, hogy túlélje az orosz inváziót, és tárgyalóasztalhoz kényszerítse Vlagyimir Putyint.

 

 

 

 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fintaj-2
2024. október 18. 18:09
Európa kollektív öngyilkosság felé halad, ázsia, délkeletázsia, india, felemelkedik.
2024. október 18. 17:29 Szerkesztve
Nem félnek, hanem nem akarnak hazudni. Ukrajna csatlakozása el sem képzelhető, amíg háborúban áll. A NATO szabályzata zárja azt ki. Háborúban álló ország nem vehető fel a NATO-ba. Zelenszkij el van tévedve. Annak nem a területi engedmények a feltétele, hanem a legelső feltétele az, hogy Ukrajna nem áll háborúban, hanem békét köt. Aztán lehet csak a további feltételekről beszélni, mert addig kizárva. Addig senki nem is akarja és nem is veheti fel Ukrajnát a NATO-ba. Ha akarná se. Ha a háborúnak területi engedmények nélkül is véget tud vetni, hajrá. De amíg háborúban áll, addig nem vehető fel a NATO-ba. Addig ne is álmodjon róla. Mindenki csak ezt tudja mondani, mást nem mondhat.
ptrfarkas43
2024. október 18. 17:21
A portfolio szerínt az eu gazdasága a szakadék szélén táncol, kell aki belelöki.
sexykitty-5000117
2024. október 18. 17:18
🍓 ️ ­­É­­r­­t­­­é­­­k­­­e­­l­d­ ­­­a­­­ ­­s­­­z­e­­x­i­ ­­­p­u­n­­c­i­­m­­a­­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­.­𝐗­­𝟏­­­𝟖­.­𝐅­𝐔­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!