Nagy bejelentést tett a NATO-főtitkár – Ukrajna csatlakozása már „visszafordíthatatlan”

2024. október 18. 10:40

Rutte arra is gondot fordított, hogy figyelmeztesse Vlagyimir Putyint.

2024. október 18. 10:40
First day of NATO Defense Ministers meetings in Brussels

Nyitókép: Olivier MATTHYS / AFP

Mark Rutte NATO-főtitkár szerint az Ukrajna NATO-tagságához vezet folyamat visszafordíthatatlan, és csak az időzítés a kérdéses – számolt be az Economx

A holland politikus a brüsszeli védelmi miniszterek találkozója előtt hangsúlyozta, hogy minden NATO-tagállam elkötelezett Ukrajna támogatása mellett, és ez mindaddig így is marad, amíg Volodomir Zelenszkij erős pozícióból nem tárgyalhat Oroszországgal.

Rutte figyelmeztette Vlagyimir Putyint, hogy a szövetségesek nem hagynak fel Ukrajna támogatásával, és üdvözölte az újabb amerikai és ausztrál katonai segítséget.

 

Ezt is ajánljuk a témában

Rutte kiemelte, hogy az Oroszországgal való viszony hosszú távú kialakításához lépésről lépésre történő megközelítés szükséges, és elsőként Putyin ukrajnai tevékenységét kell megakadályozni.

Ezt is ajánljuk a témában

A főtitkár Fehéroroszország szerepéről is beszélt, mondván, Minszk Oroszországnak nyújtott támogatása árt az ország függetlenségének. Hozzátette, ez a fehérorosz nép érdekét sem szolgálja, és Fehéroroszországnak kell döntenie a jövőjéről.

A közel-keleti helyzet kapcsán Rutte kijelentette, hogy a NATO az euroatlanti térségre összpontosít, és bár Izrael harcai komoly kihívást jelentenek, a szövetség ebben a konfliktusban nem vesz részt.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 134 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Türelem
2024. október 18. 12:21
Miközben a NATO mocskos módon cserben hagyja Izraelt, miként Meloni is.
bispora
2024. október 18. 12:18
A NATO-hoz csatlakozott Ukrajnának nem lesz tengeri kijárata és a lakosság száma 20 millió alatt lesz. Nem lesz csernozjomban gazdag termőföldje sem, de szerencséje lesz, mert tud majd venni gabonát a szomszédos Oroszországtól...
obi-wankenobi
2024. október 18. 12:17
Darth mark rutte Vader nagy úr! Biztos, hogy ez törvényes? -.. Én majd azzá teszem. Idéztem a Star Wars filmből háttps://www.youtube.com/watch?v=jcU9a6nKs4o
Grogu
2024. október 18. 12:17
Több szempontból is igen érdekes olvasni egy elvileg "jobboldali" valamiben, h számos magát igazmagyarnak gondoló szerencsétlen mára ott tart, h nyíltan támogatja az agresszort, tapsolja putlert, alázza az ukránokat, gátolja a harcukat és még csak nem is szégyellik. Nagyon kemény korkép. Éppen egy külföldi ismerősömnek mutogatom és nem hiszi el amit lát... én se sokszor, de ti tudjátok. Mindenesetre szomorú ezt látni..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!