Rendkívüli!

Elhunyt Kozma Imre atya

Döntött a NATO Ukrajna sorsáról – csak Magyarország mondott nemet erre a forgatókönyvre

2024. október 17. 08:43

A NATO tagjai továbbra is fogadkoznak, hogy évente minimum 40 milliárd eurót biztosítanak Ukrajnának katonai segélyekre, ám az új főtitkár, Mark Rutte tartja a szavát, és Magyarországnak nem kell részt vennie ebben.

2024. október 17. 08:43
null

Nyitókép: AFP/Ukrán elnöki sajtószolgálat

A NATO-tagok több mint 20 milliárd eurót költöttek Ukrajnának nyújtott katonai segélyekre az év első felében, ami azt jelenti, hogy félúton járnak az éves céljuk elérése felé – mondta Mark Rutte NATO-főtitkár az Euractiv tudósítása alapján.

A szövetség tagjai – Magyarország kivételével – hangsúlyozták, továbbra is minimum évi 40 milliárd eurót szánnak erre a célra

– írja a lap.

Mint ismert, az új főtitkár kinevezése előtt abban állapodott meg a támogatásért cserébe Orbán Viktorral, hogy kihagyja Magyarországot az Ukrajnát segítő NATO-tevékenységekből.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 115 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Élő Éva
2024. október 17. 12:02
Történészek világrendszerváltás folyamatát vetik fel, ami századokig is tarthat /Immanuel Wallerstein/. Amint a feudalista társadalmat leváltotta a kapitalista struktúra, úgy ma a kapitalista rendszer átmenete zajlik, valamiféle új struktúrába, Hogy ez pontosan hogy fog működni, melyik út fog végül sikerre vezetni azt nem lehet még felmérni. Generációról generációra hatalmas változás zajlik, a regnáló elit eszeveszett védekezésével, illetve az értelmesebbje hatalom átmentő kísérleteivel.. ÉN remélem hogy egy keresztény szociális út fog kibontakozni a káoszból,noha ennek csekély jelei vannak. Főleg a III. világháború horizonton gyülekező sötét felhői láttán.
Élő Éva
2024. október 17. 12:01
A Lengyelek, a Balti országok,az északi népek meggyőzhetetlenek arról, a történelmi tapasztalataik tükrében, hogy Putyin vezette Orosz ország /nagy sztyeppei birodalom/ mentalitása megváltozott, és a kölcsönös előnyök politikáját akarta volna folytatni ah EU-val. Azok a népek akik megszenvedték az oszmán birodalom évszázadait nem elsősorban az oroszokban látják ma sem a fő gonoszt. Ezért látja a fő veszélyt az iszlamista invázióban. a déliek többsége. E mögött a történelmi traumák generációkon át ható traumái vannak. Magam C.Castel-lel értek egyet. Orosz ország olyan, mint dugó a palackban, amely védi Európát az Ázsiai inváziótól Ők ezt Izraelben első kézből tapasztalják.
Osztap_Bender
2024. október 17. 10:48
>>>>>>>>>>>>>>>>>SpaniferRoland<<<<<<<<<<<<<<<< Arany gyerekem! Nagy szerencséd, hogy nem velünk voltál együtt katona. Az első éjszaka kihajítottunk volna a körlet ablakán a lenti betonra. Senki nem kínlódott volna veled a normális beszédmód elsajátítása végett. Másnap pedig mindenki megesküdött volna, hogy bolond módjára, önként ugrottál ki, valami hősi címben reménykedve. Talán még Bodri, a laktanya esze, is lepisált volna a betonon. Csak, hogy fogalmad legyen a helyzetről, a század egyetlen buziját egy éjszaka alatt kigyógyítottuk a fertőzésből. Később már lányokkal láttuk a kimenőn a kisvárosban.
Osztap_Bender
2024. október 17. 10:38 Szerkesztve
A szövetség tagjai – Magyarország kivételével – hangsúlyozták, továbbra is minimum évi 40 milliárd eurót szánnak erre a célra Azt, amit hazánk nem fizet be az uniónak a szaros ukránok háborújának támogatására, most majd haza viszik a fideszes maffia arra kijelölt csókosai. Elkezdhetjük írni a névsort, elvtársak? No meg köthetünk fogadásokat, hogy így lesz? (Talán még ez a Rutte nevezetű haramia is kap némi jutalmat ebből a "megtakarított" pénzből?)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!