Egy lépéssel közelebb az oroszok vörös vonalához: a NATO főtitkára bejelentette, Ukrajna lesz a 33. tag

2024. október 17. 13:35

„Ukrajna a jövőben NATO-tag lesz. Erről döntöttünk Washingtonban. A kérdés most tehát a kronológiáról szól” – mondta Mark Rutte, NATO-főtitkár.

2024. október 17. 13:35
FRANCE-POLITICS-MEETING-EMMANUEL-MACRON-ELYSEE-PALACE-VOLODYMYR ZELENSKY

Nyitókép: Xose Bouzas / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP»

Mark Rutte NATO-főtitkár szerint Ukrajna 33. vagy 34. tagként csatlakozik a szövetséghez – írja az Európai Pravda. Rutte egy nappal azután beszélt erről, hogy Volodimir Zelenszkij elnök bemutatta „győzelmi tervét”, amelynek egyik pontja, hogy Ukrajna meghívást kapjon a NATO-ba.

„Jelenleg úgy néz ki, hogy Ukrajna lesz a 33. tag. De lehet, hogy valaki más is előbb fog felbukkanni, mint ők. De Ukrajna a jövőben NATO-tag lesz. Erről döntöttünk Washingtonban. A kérdés most tehát a kronológiáról szól”

– mondta a NATO-főtitkár. Rutte úgy véli, hogy a NATO tagok azokra az erőfeszítésekre összpontosítanak, amelyek megerősítik Ukrajna tagságát. „Tehát ha van egy konkrét kérdés, hogy »Mikor?«, arra most, ezen a ponton nem tudok válaszolni. De dolgozunk mindezeken a területeken, hogy egy napon valóban NATO-taggá váljanak” – tette hozzá Rutte.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 116 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000116
2024. október 17. 15:59
🍓 ️ ­­É­­r­t­­é­k­­e­­­l­­d­­­ ­­­a­­­ ­­s­­­z­­e­­x­i­­­ ­­­p­­­u­n­­c­­­i­­­m­a­­­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­.­­𝐗­­𝟏­­𝟖­.­𝐅­­𝐔­𝐍
Nasi12
2024. október 17. 15:55
Sztem félre lett értve az elsö hozzászólásom a zenebohóc ötödik pontjához. Senki nem akar ukrán katonát semelyik EU országban. Nem kell itt semmit tartaniuk. Békét sem. Azt is tartsák otthon. Amig az van nekik.
Sztrovacsek
2024. október 17. 15:49
Ha Putyin még sokáig erőlködik, ez a bővítés soha nem áll meg.
falcatus-2
2024. október 17. 15:48
hegyivadász 2024. október 17. 13:46 Két opciót látok: 1, Ukrajna mindig csak pár évre lesz a NATO csatlakozástól 2, Fel van adva a lecke az oroszoknak, hogy nehogy megelégedjenek a Donbasszal és Krímmel, addig folytassák a harcot, amíg Ukrajna vagy nem lesz, vagy léte már se nem oszt, se nem szoroz..." Ukrajna már nincs, tehát a léte vagy nemléte sem lehet matek tárgya. Van egy frontvonal, ahol megpróbálnak időt húznii, hátha sikerül a győzelmi tervet valakivel megoldani, Értsd Putyint meggyilkolni. A kérdés az mennyi az esélyük rá. Az idő vészesen fogy.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!