Orbán Viktor megszólalt Zelenszkij győzelmi tervéről: „Több, mint rémisztő”

2024. október 17. 12:09

Szerinte „rosszul megszerzett, rosszul végrehajtott, rossz kalkulációk alapján kialakított stratégiával ment bele ebbe a háborúba az Európai Unió, amiért a Bizottság elnök asszonyát terheli elsősorban a felelősség”.

2024. október 17. 12:09
President Joe Biden participates in Working Session II of the NATO Summit

Nyitókép: Mandel NGAN / AFP

Orbán Viktor azt írta a Facebookon, hogy a „mai EU-csúcson három nagy csata vár ránk”. A miniszterelnök szerint

„Zelenszkij elnök bemutatja a győzelmi tervét. Amit tegnap felvázolt belőle az ukrán parlamentben, az több mint rémisztő”.

Ezt is ajánljuk a témában

Úgy véli, „rosszul megszerzett, rosszul végrehajtott, rossz kalkulációk alapján kialakított stratégiával ment bele ebbe a háborúba az Európai Unió, amiért a Bizottság elnök asszonyát terheli elsősorban a felelősség.” 

Elveszítjük ezt a háborút, tehát a stratégia nem működik. Változtatni kell! 

– fűzte hozzá a kormányfő.

Orbán szerint a változás nem azt jelenti, hogy még több háború, még több veszélyes fegyver, és nagy hatótávolságú fegyverek kellenek, hanem azt, hogy a háborús stratégia helyett béke stratégiára kell váltanunk. Szerinte tűzszünet kell és béketárgyalások, hozzátéve, hogy ő ma is azt fogja sürgetni, hogy a németek kancellárja, a franciák elnöke az egész Európai Unió nevében minél hamarabb kezdjen tárgyalni az oroszokkal, hogy kiutat találjon Európa ebből a helyzetből. 

A kormányfő szerint lesz egy migrációs csata is. Aláhúzta: hazánkat azért büntetik, mert megvédi az Unió határait.

„Ez elfogadhatatlan. Szerencsére egyre több ország ismeri el, hogy migrációs krízis van, változtatni kell” – tette hozzá.

Orbán Viktor úgy véli, hogy a harmadik délutáni csata során el akarják fogadtatni azokat a gazdasági intézkedéseket, amik földre vinnék a magyar családokat. 

Ebben a csatában adóemelés, a rezsicsökkentés eltörlését, a nyugdíjrendszer átalakítását, a 13. havi nyugdíj eltörlését követelik majd a brüsszeliek.

 „Ezt én vissza fogom utasítani, és meg fogom védeni az új gazdaságpolitika legfontosabb, családokat védő elemeit” – fűzte hozzá a kormányfő.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 132 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SpaniferRoland
2024. október 17. 14:09 Szerkesztve
ördöngös pepecselésSpaniferRoland 2024. október 17. 13:55 remélem hülyegyerek, hogy úgy végzed mint Trump,vagy viktor mikor putyinhoz ment, és remegőgörcsöt kapott, ezt kívánom nekedDDDDD" legyen ígyDDDDDD
Kristály
2024. október 17. 14:06
Számszerint kell megmutatni hogy hány embert küldtek a halálba és nyomoritottak meg az európai háborúspártisággal valakinek személyszerint felelnie kellene és az Leyen ami halálbüntetés lehetne példa ként.
krisz09
2024. október 17. 14:05
Mondanám, hogy a Zelenszkij féle "béketerv" 5. pontja (is) egy beteg elme szüleménye, de mivel ő eddig se saját ötleteit adta elő, hanem színészként interpretálja a megbízói szavait, így ez még inkább félelmetes... Kellenek máshol az amerikai katonák? Azonnal ki kellene dolgozni egy eu rendeletet arra, hogy amint a háború véget ér, az összes ukrán menjen haza felépíteni az országát, a nato-ban pedig arra, hogy ukrán katonák végképp ne jöhessenek ide semmilyen ürüggyel.
kokrowatz-0
2024. október 17. 13:55
akkor lesz vétó?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!