Zelenszkij elárulta, mi jelenthetne egy nagy lépést a béke felé

2024. október 09. 20:28

„Oroszországnak el kell fogadnia, hogy Európának vannak határai, vannak független államok, amelyeknek joguk van megválasztani a jövőjüket” – mondta Zelenszkij a konferencia kezdetén.

2024. október 09. 20:28
null

Nyitókép: DIRK WAEM / BELGA MAG / Belga via AFP

Ukrajna meghívása a NATO-ba lépést jelentene a béke felé, mert ezzel Oroszország geopolitikai vereséget szenvedne – jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerdán Dubrovnikban, az Ukrajna-Délkelet-Európa csúcstalálkozón.

„Ukrajnának van helye a NATO-ban? Ha igen, akkor Putyin elveszíti a geopolitikai csatát. Oroszországnak el kell fogadnia, hogy Európának vannak határai, vannak független államok, amelyeknek joguk van megválasztani a jövőjüket” – mondta Zelenszkij a konferencia kezdetén tartott üdvözlő beszédében. Úgy vélte: a békéhez a leggyorsabb út Ukrajna NATO-tagságán keresztül vezet. 

Geopolitikai biztonság nélkül lehetetlen békét elérni” 

szögezte le. Kiemelte: az év végére valós kilátások vannak a békére. 

„Októberben, novemberben és decemberben valódi esélyünk van arra, hogy a dolgok a béke és az állandó stabilitás felé mozduljanak. A csatatéren kialakult helyzet lehetőséget ad nekünk erre. Merész döntéseket kell hoznunk” – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy számítanak Joe Biden amerikai elnök vezetésére, Nagy-Britannia, Franciaország, Németország és Olaszország erős és bölcs lépéseire, hogy biztonságot és békét hozhassanak Európába.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában


 

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nasi12
2024. október 09. 23:00
"A csatatéren kialakult helyzet lehetőséget ad nekünk erre. " Csupa jó lehetőségeik vannak ott mostanság. Vuhledár után.
Krupp Skya
2024. október 09. 22:39 Szerkesztve
Ukrajnának jobban állna egy új országnév OTEFF rövidítés, Óra Tolvaj Erőszakoló Felszabadítók Földje.
sexykitty-5000107
2024. október 09. 22:34
🍓 ️ ­­É­­­r­­t­­­é­k­­e­­l­d­­­ ­­­a­­ ­­­s­z­­­e­­­x­i­­­ ­­p­­u­­­n­­­c­­i­m­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­.­­𝐗­­𝟏­𝟖­.­­­𝐅­­𝐔­­𝐍
Krupp Skya
2024. október 09. 22:34
Szerintem is igaza van Zselének. A háborút addig kell folytatni amig egy darab ukrán van a földön.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!