Rendkívüli állapotot hirdettek Oroszországban egy ukrán támadás után

2024. október 09. 19:34

A támadás célpontja egy raktár volt, amelyben rakétákhoz és tüzérségi fegyverekhez való lőszert tároltak.

2024. október 09. 19:34
null

A nyitókép illusztráció. (Middle East Images via AFP)

Az orosz hatóságok rendkívüli állapotot rendeltek el az ország nyugati részén található Brjanszki területen, miután az ukrán hadsereg – saját állítása szerint – éjszakai támadást hajtott végre egy fegyverraktár ellen – számolt be a Reuters. A Brjanszki terület egyik körzetében a rendkívüli helyzetek minisztériuma robbanóeszközök detonációját jelentette.

Az ukrán hadsereg közlése alapján a célpont egy raktár volt, amelyben rakétákhoz és tüzérségi fegyverekhez való lőszert tároltak.

A támadásról készült felvételeken nagy tűz látható, és valószínűsíthető, hogy drónokkal hajtották végre. Az ukrán fél szerint a raktárkészletek között észak-koreai szállítmányok, valamint irányított légibombák is voltak. Oroszország és Észak-Korea korábban tagadta a két ország közötti fegyverszállításokat.

Az orosz hatóságok nem közölték, pontosan mi robbant fel, de jelezték, hogy a helyzet ellenőrzés alatt áll. Alekszandr Bogomaz, a Brjanszki terület kormányzója a Telegramon arról tájékoztatott, hogy az orosz légvédelem az éjszaka folyamán 24 drónt elfogott és megsemmisített a térség felett.

A Brjanszki terület stratégiai fontosságát növeli, hogy Fehéroroszországgal, Ukrajnával, valamint az oroszországi Kurszki területtel határos, amelynek egy részét jelenleg ukrán csapatok tartják ellenőrzésük alatt.

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magyarok2026
2024. október 09. 21:59
Minden ruszki patkánynak joga van megdögleni!!:DDDDDDDDDDDD
kunfia1
2024. október 09. 21:44
Türelem 2024. október 09. 19:57 Atomot Ukrajnára." Idióta!
B_kanya
2024. október 09. 21:34
genusnexxt 2024. október 09. 21:26 "A kremlin atomot kap, " A nem működő brit atomtéjékről, buksigenyus? Lószart ér a Kreml-et Kremlinnek író kagan-nuland klánnak fuckrajna, nem atomháborút.
sexykitty-5000107
2024. október 09. 21:29
🍓 ️ ­É­­r­­t­­é­k­­e­l­­d­­­ ­­­a­ ­s­­­z­­­e­­x­­i­­­ ­­p­­u­n­­c­­i­m­­a­t­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­.­𝐗­­𝟏­­­𝟖­.­­­𝐅­­𝐔­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!