Vlagyimir Putyin az orosz néphez szólt: „Minden kitűzött célt el fogunk érni Ukrajnában”

2024. október 01. 07:27

Az orosz elnök szerint mellettük áll az igazság.

2024. október 01. 07:27
PUTYIN, Vlagyimir

Nyitókép: MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki hivatal pool/Vjacseszlav Prokofjev

A The Kyiv Independent arról ír, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök szeptember 30-án kimondta: minden kitűzött célt el fognak érni Ukrajnában. Az orosz néphez intézett videóüzenetében az elnök arra célzott a lap szerint, hogy 

a Donyecki és Luhanszki Népköztársaságok, a Zaporizzsjai és a Herszon régió Oroszországgal való újraegyesítésének napját” ünnepli.

Emlékeztetnek: Oroszország 2022 szeptemberében deklarálta Donyeck, Luhanszk, Herszon és Zaporizzsja régióinak annektálását, Herszon és Zaporizzsja azonban továbbra is ukrán ellenőrzés alatt áll nagyrészt. „Szívből gratulálok országunk minden polgárának a sorsdöntő eseményhez” − mondta most Vlagyimir Putyin.  

Az orosz elnök szerint 

a Nyugat „Ukrajnát a gyarmatává, Oroszország ellen irányuló katonai bázissá” tette. 

Hangsúlyozta: „Szisztematikusan gyűlöletet és ellenségeskedést szítottak minden orosz dologgal szemben, 

fegyvereket szállítottak, zsoldosokat és tanácsadókat küldtek, felkészítették az ukrán hadsereget egy új háborúra,

 hogy ismét, mint 2014 tavaszán és nyarán, büntetőakciót hajthassanak végre délkeleten.”

„Köszönöm az ország polgárainak az egységet és hazafias szellemet. Az igazság a mi oldalunkon áll, minden kitűzött célt el fogunk érni” – mondta.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zabszem
2024. október 01. 10:33
vanced: A legközelebbi árvíz alkalmával? Vagy nem azt mondta, az elmebajos, hazug szar, bántalmazó f@sszopó Petikéd: "Bazsi tali a gáton!!"
vanced
2024. október 01. 10:29
Orbán Balázs népe, akik gyáván odadobnák Magyarországot ezeknek az orkoknak, tapsoljanak csak! Apropó! Mikor is lesz a következő időpont az Orbán Balázs-Magyar Péter vitára feldobva?
lendvaiildiko
2024. október 01. 10:20
Bajba lesz akkor Románia? Akkor kihez álljanak át. Mindenesetre Magyarország számára az orosz - magyar határ előnyösebb, mint az ukrán - magyar határ.
Kristály
2024. október 01. 10:04
Az legelső kommunistát is a nyugat küldte oroszországba megteremtve a gyilkos kommunizmust. Nyugaton tanulta ki a mesterséget.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!