Ukrajna zsákutcába jutott, nem nyerheti meg a háborút

2024. október 28. 07:09

A fegyverszünet alapja a rea­litások tudomásulvétele.

2024. október 28. 07:09
null
Bánó Attila
Bánó Attila
Magyar Nemzet

Nyitókép: Hans Lucas / AFP

„Volodimir Zelenszkij ukrán elnök feltehetően nem hallgatja az Ultrahang Két tűz között című műsorát, ezért nem ismeri Krausz Tamás történész véleményét az ukrajnai háború kitörésének előzményeiről, a háború végső kimenetelének lehetséges módozatairól. Pedig jól tenné, ha figyelne az Oroszország-szakértőre, aki »mellesleg« az MTA doktora, a történettudomány kandidátusa, az ELTE BTK professor emeritusa.

Megtudhatná a magyar történésztől azt, amit egyre több biztonságpolitikai szakértő is hangoztat, nevezetesen, hogy az ukrajnai háború katonai értelemben véve elveszett, és az ország zsákutcába jutott. 

Az ukrán és a nyugati propaganda előszeretettel hangoztatja, hogy Oroszország az agresszor, s nemcsak Ukrajnát fenyegeti, hanem egész Európát. Ezt hirdetik a lengyelek, a baltiak és más ruszofóbok. Krausz Tamás minap helyesen mutatott rá, hogy »Oroszország geostratégiai értelemben visszavonulóban volt 1989-től 2022-ig. Ezt kellene belátni. Nem Oroszország terjeszkedett. Soha olyan kicsi nem volt a cári korszak óta, mint napjainkban. A Szovjetunió megszűnése után, 1991-ben lett önálló Kazahsztán, Üzbegisztán, Tádzsikisztán, Grúzia, Örményország, Észtország, Lettország, Litvánia továbbá Moldova és Ukrajna.« Hozzátehetjük, hogy a balti országok 2003−2004-ben a NATO-nak is tagjai lettek. Vagyis nem Oroszország terjeszkedett, hanem a NATO.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
strz-123
2024. október 28. 09:51
Rasputin: "Az orosz kisebbség picsája ki volt nyalva addig a pillanatig amíg az orosz haderő nem foglalta el a Krímet és nem szított felkelést Dombaszban és Luhanszkban." Még jó hogy az orosz kisebbség véleményét ismerhetjük közvetlenül tőlük, videóról. Különben itt állnánk, és egy ostoba Rasputin véleményére kellene támaszkodnunk... Egyszerűen fantasztikus a hülyebalos agy. Még mindig a Pravda idejében él, és magának buborékokat készít a valóság ellen - onnan rikoltja kifelé a butaságait azt gondolván mindenki csak tőle tud tájékozódni..
llnnhegyi
2024. október 28. 08:30 Szerkesztve
Pontosítsunk! 2014 a véres ukrán kormánypucss ota. Biden Nuland Soros Pelosi emberei CIA szervezték. Eszkalálódott! Európa békéje is veszélyben van. Ursula Wéber Metsola háborús uszítók, provokálók, támogatók, lettek. Gonosztevők!!
Error404PageNotFound
2024. október 28. 08:29
Két megyét kellett volna széles autonómiával pacifikálni és a racionalitás talaján elengedni a NATO álmokat. Helyette bevállaltak egy all in háborút egy ötször nagyobb szomszéd ellen. Na, abban a pillanatban veszett el az egész ország.
nemecsekerno_007
2024. október 28. 08:09
Hutuk és Tuszik. Zselé vajon hutu?!?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!