Elemzés: Putyin Ukrajna kivéreztetésével nyerné meg a háborút

2024. október 28. 06:53

Az orosz elnök szerint a Nyugat „fáradtsága Ukrajnával szemben” bátorítja Oroszországot a teljes körű invázió folytatására.

2024. október 28. 06:53
null

Nyitókép: SERGEI BOBYLYOV / AFP

Vlagyimir Putyin orosz elnök olyan nyilatkozatot tett, amely arra utal, hogy a Nyugat „fáradtsága Ukrajnával szemben” bátorítást ad Oroszországnak az Ukrajna elleni teljes körű invázió folytatására – olvasható a washingtoni Hadtudományi Intézet (ISW) elemzésében.

Az ISW elemzői szerint Putyin kivárja, míg a Nyugat feladja Kijev támogatását, lehetőséget biztosít számára, hogy győzelmet érjen el Ukrajnával szemben.

Ezt az álláspontot Putyin egy nemrégiben az orosz médiának adott interjúban is kifejtette. A kazanyi BRICS-csúcstalálkozó után az orosz elnök úgy nyilatkozott, hogy a Nyugat „kezdi reálisan értékelni az Ukrajna körüli helyzetet” és „módosítja retorikáját” a „stratégiai vereség” szükségességével kapcsolatban. Oroszország „csak üdvözölni tudja” a Nyugatot, amiért eltávolodott az ukrajnai teljes orosz vereség retorikájától.

Putyin hozzátette, hogy az ukrajnai háború bármilyen kimenetelének Oroszország számára kedvezőnek kell lennie, és a „harctéri realitásokon” kell alapulnia. Az ISW elemzői szerint ez a kijelentés arra utal, hogy Oroszország továbbra is elkötelezett az eredeti célja mellett, hogy megadásra kényszerítse az ukrán kormányt és megsemmisítse Ukrajnát.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 111 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2024. október 28. 09:48
Ahogy fogy a csereérték - Ukrajna termőföldje, ásványkincseinek lelőhelye - úgy csökken a hitelezők hitelezési kedve. Amikor már nincs mit vinni a boltból, akkor bezárják...
B_kanya
2024. október 28. 09:27
"bondavary 2024. október 28. 08:42 Konkrétabban: egyáltalán cél volt-e az ukrán győzelem, vagy Ukrajna, az ukrán életek semmit nem számítottak, az volt a lényeg, hogy ez az oroszoknak minél többe kerüljön?" Cél VOLT az ukrán győzelem (ami amúgy a valamikor 50, 2022-ben már legfeljebb 35 millió ukrajnai lakosnak nem lett volna jó), most már csak a minél nagyobb károkozás az oroszoknak, az, hogy mennyi ukrán vér folyik és mennyi "EUs" könny, az nem számít. Sőt, az eleve nem számított.
Nasi12
2024. október 28. 09:18
Akkor már le is ülhetne a zenebohócékkal tárgyalni. Azok is pont azt akarják. Borisz Johnson óta.😀
auditorium
2024. október 28. 09:12
Egyre kevesebb hir érkezik az ukrán-orosz háborúról. Most Közel-kelet a fő téma és az amerikai választások. Orosz területre nem léphetnek ny-i riporterek, tehát nem közvetithetnek ottani hireket. Az ukránok az é-koreaiakról beszélnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!