Újabb támadás érte az ENSZ libanoni békefenntartó misszióját – Franciaország bekérette Izrael párizsi nagykövetét

2024. október 11. 22:53

A támadás során két Srí Lanka-i békefenntartó is megsebesült.

2024. október 11. 22:53
null

Nyitókép: AFP

Franciaország bekérette Izrael párizsi nagykövetét, miután újabb támadás érte az ENSZ libanoni békefenntartó misszióját (UNIFIL). A francia külügyminisztérium pénteki közleményében hangsúlyozta, hogy Párizs, mint az UNIFIL egyik fő pénzügyi támogatója, elítéli az izraeli hadsereg akcióját, amely a dél-libanoni misszió székhelyét célozta meg – írta meg a Magyar Nemzet.

Franciaország elítéli az UNIFIL elleni szándékos izraeli lövések folytatását

– fogalmazott a külügyminisztérium a nyilvánosság számára kiadott közleményében.

A francia kormány egyértelműen közölte, hogy „ezek a támadások a nemzetközi jog súlyos megsértését jelentik, és azonnal be kell szüntetni őket”. A minisztérium továbbá kijelentette, hogy „az izraeli hatóságoknak magyarázattal kell szolgálniuk”, ezért Franciaország az izraeli nagykövet bekéretése mellett döntött.

Az ENSZ ideiglenes libanoni erőinek (UNIFIL) spanyol békefenntartói összehangolják járőrözésüket a libanoni katonai rendőrséggel a dél-libanoni Marjayounban 2024. október 8-án. Forrás: AFP.

A támadás során két Srí Lanka-i békefenntartó is megsebesült. Nadzsib Mikáti libanoni miniszterelnök pénteken szintén elítélte az esetet, és elmondta, hogy egyeztetett Antony Blinken amerikai külügyminiszterrel a tűzszünet elérésére tett erőfeszítésekről.

Ez már a második izraeli támadás volt az UNIFIL megfigyelőállásai ellen a héten. Csütörtökön egy izraeli tank csapott le a misszió egyik megfigyelőállomására Nakúra határvárosában, ahol két indonéz kéksapkás sebesült meg. Az UNIFIL-nek tízezer katonája állomásozik Dél-Libanonban.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
herden100
2024. október 12. 01:11
HA BÉKÉBEN AKARTOK ÉLNI, LEHETSÉGES: mandiner.hu/kulfold/2024/10/igy-vetne-veget-a-haboruskodasnak-egy-volt-izraeli-es-palesztin-vezeto Ehud Olmert 🤍 Nasszer al-Kidwa! HAJRÁ !!! 🕊️🗽🤍 UI: Meg kellene hívni őket a Karmelitába.
Bynortx
2024. október 12. 00:17
Mostmajd megmutathatják a muszlimok által pénzelt korrupt szervezet katonái, hogy tudnak-e harcolni, vagy csak a nemzetközi jog mögé bújva bátrak Izraellel szemben. Az ensz főtitkár már nemkívanatos szemèly a zsidó államban. Nem véletlenül. Nincs miért csodálkozni, ha az un. békefenntartókat akik valójában terrorista bérenc kirakat katonákat megtámadják a zsidók. Shalom Izrael.
nyugati-kapu
2024. október 12. 00:08
Izrael mindig áldozati pózt akar felvenni, de a végén mindig kiderül, hogy ők a Közel-Kelet bomlasztó agresszorai!
sexykitty-5000109
2024. október 11. 23:16
🍓 ️ ­É­­r­t­é­k­­e­­l­d­­­ ­­a­­ ­­s­z­­e­­­x­­­i­­­ ­­­p­u­­­n­­­c­i­­­m­­­a­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­.­­𝐗­­𝟏­­𝟖­.­­𝐅­𝐔­­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!