Újabb hatalmas izraeli légicsapás érte Bejrútot (VIDEÓ)

2024. október 10. 21:59

A belvárost ért támadásban legkevesebb 18-an életüket vesztették.

2024. október 10. 21:59
null

Nyitókép: X.com / theinformant_x

Izraeli légicsapások érték csütörtökön este Bejrút belvárosát, legkevesebb 18-an életüket vesztették és 92-en megsebesültek – közölte a libanoni egészségügyi minisztérium.

Az NNA libanoni hírügynökség két légicsapásról számolt be, az egyik a forgalmas an-Nuvairi kerületben található egyik nyolc emeletes házat, a másik a közeli al-Básztában lévő négy emeletes házat ért, amely össze is omlott.

A Reuters hírügynökség szemtanúkra hivatkozva közölte, hogy a célpontok egyike egy benzinkút mellett volt. 

A libanoni Hezbollahhoz kötődő al-Manar helyi csatorna felvételei mentőegységeket mutattak, ahogy fáklyákkal kutatták át a romokat túlélők után kutatva, miközben a háttérben hatalmas tűz tombolt. Egy libanoni biztonsági forrás szerint a légitámadások egyik célpontja az Irán támogatását élvező milícia magas rangú vezetői voltak. A most célba vett bejrúti városrészt Izrael korábban nem támadta, és messze is található a Hezbollah főhadiszállásának számító déli kerületektől. 

Három biztonsági forrás csütörtökön este közölte, hogy Vafik Szafa magas rangú Hezbollah-vezető túlélte az ellen irányuló merényletet Bejrútban.

Az al-Hadasz arab nyelvű hírtelevízió is arról számolt be, hogy a csapások egyik célpontja Szafa lehetett. Izrael a nap folyamán figyelmeztetést adott ki a libanoni civileknek, hogy ne térjenek vissza Bejrút déli kerületeiben lévő otthonaikba, hogy ne essen bántódásuk a harctevékenység miatt. 

Az izraeli hadsereg néhány hete kezdett Libanonban is intenzív támadásokat, és már szárazföldi csapatokat is küldött a határon túlra. A hivatalos közlés szerint az offenzíva célja az izraeliek tízezreinek visszajuttatása a Hezbollah által támadott észak-izraeli országrészben lévő otthonába. A libanoni hatóságok szerint szeptember óta több mint kétezren haltak meg az izraeli műveletekben. Az áldozatok közül sok a civil. Közlésük szerint mintegy 1,2 millió ember menekült el otthonából.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
herden100
2024. október 11. 00:02
HA BÉKÉBEN AKARTOK ÉLNI, LEHETSÉGES: mandiner.hu/kulfold/2024/10/igy-vetne-veget-a-haboruskodasnak-egy-volt-izraeli-es-palesztin-vezeto Ehud Olmert 🤍 Nasszer al-Kidwa! HAJRÁ !!! 🕊️🗽🤍 UI: Meg kellene hívni őket a Karmelitába.
Nasi12
2024. október 10. 22:49
Az ami választásokig szabad a gazda. Mindkét nagy fronton. Versengenek ki a dúrvább. Ahogy Orbán mondta. Az eszkaláció fokozódni fog.
wadcutter
2024. október 10. 22:14
Akkor most képzeljük el ugyanezt Kijevben.
sexykitty-5000108
2024. október 10. 22:02
🍓 ️ ­­É­­r­­­t­é­­k­­e­­l­­d­­ ­­a­­­ ­s­­z­­e­x­­­i­­­ ­­p­­u­­n­­­c­­­i­­m­­a­­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­.­𝐗­𝟏­­­𝟖­.­­­𝐅­­𝐔­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!