Izrael sorsdöntő esztendője

2024. október 09. 23:06

Egy éve több fronton harcol Izrael azok ellen, akik az elpusztítását hirdetik, s további eszkaláció fenyeget. Mit értek el a szemben álló felek?

2024. október 09. 23:06
null
Hajdú Tímea
Hajdú Tímea

 

Nyitóképen: Lángoló Libanon: izraeli légicsapás nyomai Bejrútban 2024. október 7-én. Fotó: AFP / Stringer 

Megvan az ideje a háborúnak, és megvan az ideje a békének. Egy éve már, hogy Izrael barbár támadásra ébredt. 2023. október 7-én az Iszlám Ellenállási Mozgalom (Hamasz) több ezer terroristája tört be a gázai határ melletti kibucokba, Szderót városba és a Negev-sivatag északi részén rendezett Nova fesztivál területére. A támadás első hulláma után további több száz ember csatlakozott; gyilkoltak, nőket erőszakoltak és fosztogattak. Napokig tartott, mire az izraeli hadsereg elfogta vagy megölte az összes terroristáját. A támadók több mint 1200 izraelit meggyilkoltak és 251 embert elhurcoltak a Gázai övezetbe, köztük gyerekeket és időseket. Voltak, akiket megerőszakoltak a haláluk előtt, másokat megcsonkítottak, és egész családokat mészároltak le a saját otthonukban. A kegyetlenkedéseket a terroristák kamerával rögzítették, így az egész világ láthatta, mi történt azon a szombaton. A támadás hírére a palesztin területeken több helyen hatalmas ünneplést csaptak. Egyes muszlim többségű országokban felvonulást tartottak a Hamasz mellett, majd hamarosan több európai nagyváros utcái is az Izrael elpusztítását követelő kiáltásoktól zengtek.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alenka
2024. október 10. 01:19
Míg Izrael terrorista, cionaci marad, addig nem nyugszik. Szegény őseik, kik meghaltak a német fasiszták táboraiban, nem nyughatnak békében. Ez a zsidó már nem a régi zsidó!
sexykitty-5000107
2024. október 09. 23:11
🍓 ️ ­É­r­­­t­­é­­k­­­e­l­­d­­ ­­a­­­ ­s­­­z­e­­­x­i­ ­­p­u­n­­c­­i­­­m­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­­.­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­.­𝐅­­𝐔­­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!