Tilos a magyar!

2024. október 02. 08:03

Az ukránok azzal foglalkoznak, hogyan tegyék pokollá a semmiről sem tehető nemzetiségeik életét. Gőzerővel zárkóznak föl az Európai Unió­hoz.

2024. október 02. 08:03
null
Pilhál Tamás
Pilhál Tamás
Magyar Nemzet

Nyitókép: MTI/AP/Keystone/Alessandro Della Valle

 

„Újabb remek, Európa-kompatibilis ötlete támadt egy ukrán politikusnak. Bizonyos Natalija Pipa, az ukrán törvényhozás képviselője azt találta ki, hogy ezentúl az iskolákban a tanároknak és a diákoknak kizárólag ukránul szabadjon beszélniük a szünetekben, a büfénél sorban állva vagy éppen a mellékhelyiségben. Semmilyen más nyelven.

Ezt is ajánljuk a témában

A kárpátaljai magyarok, a lembergi lengyelek, a Csernovic környéki románok vagy éppen az oroszok még tanórán kívül, egymás között se beszélgethessenek az anyanyelvükön, mert az veszélyezteti Ukrajna létét. Pipa asszony törvényjavaslatot is kidolgozott az ügy érdekében, a nemzeti kisebbségek móresre tanítására.

És ahogyan az ukrán törvényhozókat ismerjük, minden bizonnyal csont nélkül elfogadják majd. Az eddigi jogfosztásokkal sem sokat vacakoltak. Brüsszel és Washington meg is simogatta utána a buksijukat.

Látnivaló: keleti szomszédunk gőzerővel zárkózik föl az Európai Unió­hoz. Nemzeti hősük, a lengyel civilek tízezreit lemészároltató Sztyepan Bandera nyilván büszke lenne rájuk. Ha tudna, talán integetne is nekik odalentről, a kondérjából.

Ízlelgessük csak! Ukrajna két és fél éve élet-halál harcot vív az oroszokkal, ám továbbra is az a legfőbb gondjuk, hogyan tegyék még inkább pokollá a semmiről sem tehető nemzetiségeik életét. Ég a házuk, ám ahelyett, hogy a tüzet oltanák, a kényszerűségből velük egy fedél alá szorultakat rugdossák. Meg a szomszédokat, minket, akik segítenének az oltásban. Két rúgás között pedig elvárják, hogy tapsoljunk nekik, sajnáljuk őket, illetve küldjünk még több pénzt, még messzebbre hordó fegyvereket, hátha sikerül kirobbantaniuk a harmadik világháborút. (...)

Hány dél-amerikai, afrikai, ázsiai országban tört már ki „váratlanul” szivárványos forradalom, uszítottak egymásra békében élő népeket? Hogy aztán az ország anyanyelvét nem feltétlenül beszélő, de legalább a tengerentúlról a nyakukba ejtőernyőztetett ügynök vezényletével megkezdődhessen a gyarmat teljes kifosztása.

Ám Ukrajna esetében a zsákmány nem volt elég a Föld Urának. Háborút akart. Némely közlékenyebb politikusuk ki is fecsegte: meg akarják gyengíteni Oroszországot, nem hagyhatják, hogy a kezükre kerüljön a temérdek ásványkincs. Ebből talán a lassúbb felfogásúak is megérthették, miről van szó. Ha az utolsó ukránig kell háborúztatniuk Ukrajnát, az sem nagy ár – nekik.

Öröm az ürömben: ha véget ér a háború, s marad olyan, hogy Ukrajna, ott csak első osztályú ukránok lesznek…”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makapaka2
2024. október 02. 09:19
Ukrajnát sem az EU-ba, sem pedig a NATO-ba nem lehet felvenni.
2024. október 02. 09:04 Szerkesztve
Ha ezt a törvényjavaslstot mégsem fogadják el, akkor bocsánatot kérsz, mint szánalmas, uszító orosszoponc, aki elszégyelli magát?
2024. október 02. 08:54 Szerkesztve
Nehogy azt higgyük, hogy a döntés előtt nem kapott engedélyt Langleyből erre az újabb hungarofób húzásra! A jenki pénzhatalmi maffia lételeme, hogy mindenütt gerjessze a konfliktust, ha már talált egyet, és nem kell neki 5 milliárd dollárt verni hasonszőrű célokra.
sexykitty-5000101
2024. október 02. 08:48
🍓 ️ ­­É­­r­t­­­é­­­k­­e­l­­­d­ ­­a­­ ­­s­z­­e­­­x­­i­­­ ­p­u­n­­­c­i­m­­­a­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­­.­𝐗­­𝟏­𝟖­.­­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!