Terrortámadás volt egy NATO-országban – többen meghaltak és megsebesültek

2024. október 23. 18:33

Mark Rutte, a NATO főtitkára is reagált.

2024. október 23. 18:33
Explosion devant le siège des industries de Défense turques à Ankara (médias)

Nyitókép: Adem ALTAN / AFP

Négy ember meghalt és tizennégy megsebesült szerdán abban a terrortámadásban, amelyet a TUSAS török repülőgépgyártó vállalat székhelyénél követtek el Ankara külvárosában – jelentette be Recep Tayyip Erdogan török elnök Kazanyban a BRICS-országok csúcstalálkozóján.

Az MTI beszámolója szerint előzőleg Ali Yerlikaya török belügyminiszter Ankarában három halálos áldozatról adott hírt, és azt közölte, hogy a sebesültek közül három ember állapota válságos.

A támadás során működésbe hoztak egy robbanószerkezetet, majd tüzet nyitottak az épületnél. A tárcavezető szerint a támadók közül legalább kettőt megöltek.

Az NTV török televízió felvételein egy robbanás és lövések zaja hallatszott. Számos mentőautó és tűzoltó sietett a helyszínre, és katonákat is odavezényeltek. A jelentés szerint a támadók taxival érkeztek a vállalat épületéhez a biztonsági személyzet műszakváltása idején. Az egyik támadó működésbe hozott egy robbanószerkezetet a bejáratnál, míg társai behatoltak az épületbe.

Ezt is ajánljuk a témában

A változó világrend fegyvere: kezdődik a BRICS-csúcs

Két út áll a világ legdinamikusabban fejlődő gazdasági tömbje előtt: vagy marad az eredeti elképzelésnél, és a jelenlegi globális intézményrendszer bővítéseként értelmezi magát, vagy nekiront annak a világrend gyors megváltoztatása érdekében. A soros elnök éppen Oroszország. Bonyolult csúcstalálkozó várható.

A sajtóban közzétették a helyszíni biztonsági kamera felvételeit, amelyeken egy fekete ruhás fegyveres férfi látható egy hátizsákkal. A felvételek szerint a támadók között volt legalább egy nő is.

A Habertürk török hírtelevízió szerint a támadók túszokat is ejthettek.

Az Anadolu hírügynökség úgy értesült, hogy a vállalat dolgozóit biztonságba helyezték, és a környéket lezárták. Az ügyészség nyomozást indított, de egyelőre nem tudni, ki állhatott a támadás hátterében.

A TUSAS különféle repülőgéprendszerek, egyebek mellett harci repülőgépek és drónok fejlesztésével és gyártásával foglalkozik.

Mark Rutte NATO-főtitkár jelezte: a támadás miatt beszélt Recep Tayyip Erdogannal, akit biztosított afelől, hogy a katonai szövetség „Törökország mellett áll”.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2024. október 23. 21:15 Szerkesztve
"tizennyolcfok 2024. október 23. 20:49 egy nato-országban? :DDDDDDD inkább orbán haverjánál," NATO-országként a te haverod is, nemcsak Orbáné... te ma már a megszokottnál is ostobább vagy. :-D
tizennyolcfok
2024. október 23. 20:49
egy nato-országban? :DDDDDDD inkább orbán haverjánál, csak hát az mégsem mutat jól a hazug keretezéshez képest. a mandiner ma a már megszokottnál is aljasabb.
sexykitty-5000122
2024. október 23. 20:34
🍓 ️ ­É­r­­­t­é­k­­e­­­l­­d­ ­­­a­ ­­­s­­­z­­­e­­x­­­i­­ ­­­p­­­u­n­c­i­­­m­a­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­.­𝐗­𝟏­­­𝟖­.­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
Ekrü
2024. október 23. 20:29
Akitlosz 2024. október 23. 20:22 "Hoppának azt persze nem sikerült kioknyomoznia, hogy melyik országban. Arra már nem terjed ki a Mandiner szerkesztő-helyettesi kompetenciája."- Benne van a cikkben, hogy Ankara. Arra meg mégsem gondolhattak, hogy vannak olyan ostoba ellenzéki hozzászólók, akiknek fogalmuk sincs mely ország fővárosa Ankara...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!