Elhunyt a „török Soros György” – Fethullah Gülent 2016-os államcsíny elkövetésével vádolták

2024. október 21. 10:31

Az ellenzéki vezért az Egyesült Államokban érte a halál.

2024. október 21. 10:31
FETO terror group's ringleader Fetullah Gulen dies: FETO sources

Nyitókép:

Meghalt az Egyesült Államokban élő Fethullah Gülen török muzulmán hitszónok, akit Törökországban a 2016-os elvetélt államcsíny szervezésével vádolnak – közölte az MTI.

A 83 éves prédikátor haláláról a török állami televízió (TRT) számolt be hétfőn az X közösségi oldalra és a Gülen mozgalmához közelálló honlapokra hivatkozva.

Ezt is ajánljuk a témában

A TRT szerint 

a hitszónok, aki Ankara szerint 2016 júliusában puccskísérletet szervezett Recep Tayyip Erdogan elnök ellen Törökországban, vasárnap este halt meg egy kórházban.

A hitszónok Herkul nevű honlapja, amelyre hivatkozva a török közmédia bejelentette Gülen halálát, be van tiltva Törökországban.

Fethullah Gülen befolyásos vallási mozgalmat alapított. Hajdan Erdogan szövetségese volt, de egy ponton látványosan szakítottak, és az elnök őt tette felelőssé a 2016. július 15-i államcsínykísérletért, amelyben mintegy 250 ember vesztette életét.

A hitszónok tagadta, hogy ő lett volna a puccskísérlet értelmi szerzője.

Gülen 1999 óta élt az Egyesült Államokban, Pennsylvania államban. A A török hatóságok 2017-ben megfosztották állampolgárságától.

Gülent gyakran nevezte a sajtó a „török Soros Györgynek”.

Ezt is ajánljuk a témában

Újabb 200 embert vádolnak puccskísérlettel Törökországban

Elfogatóparancsot adtak ki kedden Törökországban újabb 184 ember, köztük katonák ellen azzal a gyanúval, hogy kapcsolatban álltak a 2016. július 15-ei puccskísérletért a török hatóságok által felelőssé tett nemzetközi gülenista hálózattal.

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
o1gtolvaj-3
2024. október 21. 12:10
A chipben lévő információkhoz a munkaadók és a török kormányzati kapcsolatokkal rendelkezők hozzáférhetnek, ami az Open Doors szerint a keresztények üldözéséhez vezetett. Bár Törökország azt állítja, hogy nincs nemzeti vallása, bárki, aki kereszténynek vagy az iszlámtól eltérő vallásúnak vallja magát, kulturálisan Törökországhoz nem hűségesnek tekintik. mint a fejlett Putrisztanban!
o1gtolvaj-3
2024. október 21. 12:10
Chipekkel figyelik meg a törökországi keresztényeket? A személyi igazolványokban elhelyezett chip tartalmazza az emberek vallási hovatartozásáról szóló adatait is.
o1gtolvaj-3
2024. október 21. 12:09
Erdogan a keresztenyeket uldozi, de a szuvenyir ciganyoknak O igy is megfelel!
cccbasatu
2024. október 21. 12:08
Eddig is külföldön mondták meg hogy ki legyen az ország miniszterelnöke,és ez után is így lesz .Mivel ez ellen most is tehetetlenek vagyunk mivel EU tagország lettünk ,és Orbán minden elkövet hogy lerombolja és lezüllessze az EU-t mint ahogy tette és teszi Magyarországgal!Tehát lehet elsétálni addig amíg nem késő mert a séta a börtönbe fog folytatódni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!