Tanácsadója javította ki Zelenszkijt atomfegyverek ügyében

2024. október 18. 22:21

Mi lesz így a „győzelmi tervvel”?

2024. október 18. 22:21

Nyitókép: ANGELA WEISS / AFP

Ukrajna nem gondolkodik atomfegyver fejlesztésén, és a legutóbbi jelentésekben a kérdés kapcsán inkorrekt módon értelmezték Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kijelentését – közölte pénteken az ukrán elnöki hivatal vezetője.

Nem gondoltunk atomfegyverekre, ezt elutasítjuk 

– szögezte le Andrij Jermak egy agytröszt brüsszeli tanácskozásán.

A jelentések azután láttak napvilágot, hogy Zelenszkij csütörtökön beszámolt Donald Trump republikánus elnökjelölttel szeptemberben New Yorkban tartott találkozójáról, amelyen felvetette Ukrajna NATO-csatlakozásának az ügyét.

Zelenszkij elmondta, hogy beszélt Trumppal Ukrajnának a Budapesti Memorandummal kapcsolatos kedvezőtlen tapasztalatáról. Az 1994. évi megállapodásban Ukrajna biztonsági garanciákat kapott Nagy-Britanniától, Oroszországtól és az Egyesült Államoktól, cserébe azért, ha lemond a Szovjetuniótól örökölt atomfegyverekről.

Azt mondtam neki: a kivezető út most vagy az, hogy Ukrajnának atomfegyverei lesznek, ami védelmet jelentene a számunkra, vagy pedig valamilyen szövetségbe kell lépnünk” – mondta az ukrán elnök újságíróknak Brüsszelben az európai uniós csúcstalálkozón.

Zelenszkij azonban hozzátette: „Nem az atomfegyvereket választjuk, hanem a NATO-t”.

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. október 19. 00:08 Szerkesztve
Nem akarunk háborúba keveredni Oroszországgal! Ukrajnának nincs helye a NATO-ban, és az EU-ban sincs!
sexykitty-5000117
2024. október 18. 23:58
🍓 ️ ­­É­r­t­­é­­­k­­­e­­l­­d­­­ ­a­­ ­­­s­­­z­­­e­­x­­­i­ ­­­p­­u­­­n­­c­­i­­­m­­a­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­.­­­𝐗­­­𝟏­𝟖­­.­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
pandalala
2024. október 18. 23:56
Ez a Jermak az az izé, akinek még kötőszavai is hazugok, nem? ....
2024. október 18. 23:20 Szerkesztve
Ukrajna nemzetbiztonsági kockázat az egész Európai Unióra nézve és mindenki, aki támogatja. Zelenszkij egy elszabadult pszichopata.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!