Szijjártó félreérthetetlen üzenetet küldött egész Európának: „Írják már meg azt is, legyenek kedvesek!”

2024. október 17. 21:53

A magyar külgazdasági és külügyminiszter rámutatott, hogy az állítólag karakteres és gerinces Oroszország-politikát folytató nyugatiak milyen trükkökkel üzletelnek továbbra is Moszkvával.

2024. október 17. 21:53
Szijjártó Péter

Nyitókép: Szijjártó Péter Facebook-oldala

Szijjártó Péter a külügyi bizottsági meghallgatáson vázolta a magyar kormány törekvését a béke előmozdítása, a nemzeti szuverenitás védelme és a gazdasági semlegesség megőrzése érdekében, valamint reagált az ellenzéki képviselők – Brüsszelből és Strasbourgból jól ismert – kritikáira, például a moszkvai látogatásaival kapcsolatban.

Írják már meg azt is legyenek kedvesek, hogy az idei esztendő első félévében Európa orosz LNG-importja 11 százalékkal nőtt. Ugye tudják, hogy Magyarország mennyi orosz LNG-t importál? Zéró. Tehát akkor ezek mások

– mutatott rá a külgazdasági és külügyminiszter, aki felhívta a figyelmet, hogy Franciaország például 110 százalékkal növelte az importját az első hat hónapban.

Hozzátette, a kőolajimportot tekintve Magyarország, Szlovákia és Csehország mentességet kapott a szankciók alól. Az elmúlt időszakban India 20-szorosára növelte az orosz kőolaj importját, ezzel párhuzamosan Európa olajimportja Indiából a háromszorosára növekedett.

Pontosan tudják, hogy mi mennyi olajat veszünk Indiából. Nulla. Tehát ezt megint más veszi meg. Az, akiket sokan példaként állítanak elénk, hogy micsoda karakteres és gerinces Oroszország-politikát folytatnak

– jelentette ki Szijjártó Péter, aki a csütörtököt a legnagyobb amerikai vállalatok vezetőivel indította.

Ezt is ajánljuk a témában

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000116
2024. október 18. 00:54
🍓 ️ ­É­­r­­t­­­é­k­­e­­­l­­­d­ ­­a­­­ ­s­z­­e­­x­­­i­ ­p­­­u­­n­­­c­­­i­m­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­­.­­­𝐗­𝟏­­𝟖­­­.­­­𝐅­𝐔­­­𝐍
survivor
2024. október 18. 00:53
Huxit !
DE JÓ
2024. október 18. 00:36
"Picnic Niki > DE JÓ 2024. október 17. 23:16 hvg.hu/gazdasag/20221031_Magyarorszag_horror_aron_veszi_az_orosz_gazt_most_eppen" Idézem a cikket: "Maga a gázszerződés, és az abban foglalt árképzési képlet ugyan titkos, de ... többen is arra a következtetésre jutottak: a szerződés árképzése a ... gáztőzsde áraihoz igazodik, az árak 2 hónapos csúszással követik a tőzsdei árakat" 1, Ismeretlen, titkos adatokról kreált elképzeléseket tényként tálalni vajon mennyire becsületes? 2, Az időcsúsztatásos fizetés sokszor használt megoldás, ami lengéskiegyenlítő hatású. A világon nincs olyan konstrukció, ami csak az árcsökkenést követi, az emelkedést nem. Ezt hibaként felróni a világ gazembersége és demagógiája, beszopni meg a világ hülyesége. 3, 2022-ben a TTF árak ~81-338 EUR/MWh között mozogtak, ami átszámítva ~370-1530 Ft/m3 közötti árat jelent. Szó nincs 120 Ft-os árról. Az orrotoknál fogva vezetnek benneteket a szarkeverők, ti meg beszopjátok, mert utálkozni a legjobb a világon, igaz?
2024. október 18. 00:31 Szerkesztve
Mondjunk nemet az arroganciára! Mondjunk nemet a bunkóságra! Mondjunk nemet a hazugságra! Mondjunk nemet a tudatlanságra! Mondjunk nemet a butaságra! Mondjunk nemet Magyar Péterre!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!