Putyin átfogó támadást indított: 15 ukrán régiót leptek el az orosz drónok

2024. október 03. 13:00

Kijevben hosszú órákon át tartott a légiriadó.

2024. október 03. 13:00

Nyitókép: Vyacheslav PROKOFYEV / POOL / AFP

Az orosz erők az éjszaka folyamán nagyszabású dróntámadást indítottak 15 ukrajnai régió ellen, kárt okozva kereskedelmi és lakóépületekben – közölték csütörtökön a helyi hatóságok, bár azonnali jelentések nem érkeztek áldozatokról.

Az ukrán légierő arról számolt be, hogy a támadás során 105 orosz drónból 78-at lelőttek, további 23-at pedig valószínűleg elektronikus zavarással semlegesítettek.

Az ukrán főváros, Kijev hatóságai szerint a légierő mintegy 15 drónt megsemmisített a város és környéke felett a több mint öt órán át tartó légiriadó során.

Szerhij Popko, a kijevi katonai közigazgatás vezetője a közösségi médiában azt írta, hogy az egyik kerületben dróntörmelékek hullottak le, de elmondása szerint nem okoztak tüzet.

Az éjszakai támadás Kijev megye három másik kerületében is tüzet okozott, amelyet azóta már eloltottak – közölték a regionális hatóságok. Oleh Kiper, az Odessza megye kormányzója arról számolt be, hogy a régiót ért támadás megrongálta az elektromos vezetékeket. Mintegy háromezer fogyasztónak már helyreállították az áramellátást, de további kétezer ember maradt áram nélkül az egyik körzetben – tette hozzá.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
B_kanya
2024. október 03. 14:58
"Menhetten 2024. október 03. 13:42 Régi orosz hagyomány, ha már a fronton nem sikerül győzni, akkor jöjjön a terror!" Szétbombázták Hamburgot, Drezdát, Berlint, Tokiót, Hirosimát, Nagaszakit, Laoszt-Vietnamot, Irakban az erőművek 98%-át, Szerbiát...A geci orosz zsidók kaganék, nulandék...
B_kanya
2024. október 03. 14:56
"lauderstenonis-2 2024. október 03. 13:57 A háborúpárti Putyin nem akar U krajinát".
letsgobrandon-2
2024. október 03. 14:51
MTom "a terroristak az oroszokkal vannak. " aha...nem is a brüsszelita kazár kurva anyád hívta be őket az EU-ba .. csecsen háborúk... Oszét , moszkvai túszdráma... stb... ritka hülye zsidó vagy te
harcimarci-9-9
2024. október 03. 14:39
Kovi Ubi ideges lett. :))))))))))))))))))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!