Németországba utazik Zelenszkij: olyan találkozóra jön, amire még nem volt példa

2024. október 01. 11:16

Nagy kihívást jelentő helyzet alakult ki a fronton az orosz hadsereggel szemben – jelentette ki az ukrán államfő.

2024. október 01. 11:16
null

Nyitókép: STR / Ukrán elnöki hivatal sajtóosztálya / AFP

Nagy kihívást jelentő helyzet alakult ki a fronton az orosz hadsereggel szemben – jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán államfő hétfő esti videobeszédében.

 Most a legfontosabb, hogy minden rendelkezésre álló eszközzel nyomást gyakoroljunk Oroszországra, hogy minél hamarabb elérjük célunkat, valódi és igazságos békét Ukrajna és minden népe számára”

– hangsúlyozta. „Még ősszel el kell érnünk mindent, ami elérhető ez idő alatt. Ehhez mindenkire szükség van Ukrajnában” – tette hozzá. 

Ukrajna készül arra a találkozóra, amely ebben a hónapban lesz a délnyugat-németországi Ramsteinben lévő légitámaszponton, és amelyen Joe Biden amerikai elnök az Ukrajnát támogató ötven ország magasszintű vezetőivel tárgyal. A találkozón résztvevők „minden részletet és érvet megkapnak majd a mi oldalunkról arra vonatkozóan, hogy miként lehet eredményeket elérni a következő hónapokban mind a fronton, mind a diplomácia terén” – mondta Zelenszkij. 

Az ukrajnai háború kezdete óta többször volt már ilyen találkozó Ramsteinben, de eddig csak védelmi miniszteri szinten. A cél most az Ukrajnának nyújtott katonai segítség összehangolása. Zelenszkij többször sürgette nyugati szövetségeseit, hogy biztosítsanak több légvédelmi rendszert, hogy jobban meg tudják védeni az ukrán városokat az állandó orosz drón- és rakétacsapásoktól.

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI) 

 

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2024. október 01. 13:10
mesemisibalgakihiszneki
sozlib_abschaum
2024. október 01. 13:06
"Nagy kihívást jelentő helyzet alakult ki a fronton az orosz hadsereggel szemben", zseniális ötlet volt az oroszoktól a mosógépekből kiszerelni a chipeket és rakétákba szerelni.
Jospehe998
2024. október 01. 13:06
Ahogy láthatjuk jól alakul az ukrán győzelmi terv…
Ergit
2024. október 01. 13:05
"olyan találkozóra MEGY" - nem jön, mert nem itt van a találkozó, hanem Németországban!!!! Mostanában egyre többször keverik az emberek a jönni, menni igéket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!