Melania Trump kiállt a nők önrendelkezése mellett

2024. október 04. 15:45

A sajtó szerint abortuszpárti kijelentést tett, Donald Trump támogatja feleségét véleménye kifejtésében.

2024. október 04. 15:45
null

Nyitókép: ALEX EDELMAN / AFP

 

Donald Trump, az Egyesült Államok volt elnöke a Fox News egyik interjújában elmondta, hogy beszélt feleségével, Melania Trumppal az ő látszólagosan „pro-choice”, vagyis az abortuszjogok melletti álláspontjáról, amely a jövő héten megjelenő emlékirataiban is megfogalmazódik. 

Trump hangsúlyozta, hogy feleségének azt mondta, „azt kell leírnod, amiben hiszel”.

Beszéltünk róla. És azt mondtam neki, azt kell leírnod, amiben hiszel. Nem fogom megmondani, hogy mit tegyél. Azt kell leírnod, amiben hiszel”

 – mondta Trump Bill Meluginnek, a Fox News műsorvezetőjének csütörtökön sugárzott interjúban.

Ezt is ajánljuk a témában

Trump hozzátette, hogy Melania nagyon szeretett személy, és hangsúlyozta, hogy mindig azt tanácsolja mindenkinek, hogy a szívét kövesse. 

„De azt mondtam neki, hogy a szívedet kell követned. Mindenkinek ezt mondtam, a szívedet kell követned” – nyilatkozta az egykori elnök.

Melania Trump csütörtökön egy videóüzenetben fejezte ki támogatását az abortuszjogok mellett, valamint előrevetítette közelgő memoárját, amelyben arról ír, hogy szenvedélyes támogatója a nők jogának, hogy saját testükről rendelkezzenek.

„Az egyéni szabadság alapvető elv, amelyet védelmezek. Kétségtelenül nincs helye kompromisszumnak, ha azokról az alapvető jogokról van szó, amelyeket minden nő születése óta birtokol. Egyéni szabadság. Mit jelent valójában az »az én testem, az én döntésem«?” – teszi fel a kérdést a volt first lady az X közösségi oldalon közzétett videóban.

Ezt is ajánljuk a témában

Korábban ezen a héten Trump kijelentette, hogy megvétózna egy szövetségi szintű abortusztilalmat, ha az elé kerülne. 

Hangsúlyozta, hogy az egyes államoknak kellene meghatározniuk saját abortusztörvényeiket, minimális szövetségi beavatkozással. 

Ennek ellenére Trump személyes álláspontja szerint kivételeket kellene tenni az abortuszra vonatkozóan erőszak, vérfertőzés vagy az anya életének veszélyeztetése esetén.

 

A videó angol nyelven az alábbiakban nézhető meg:

 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ízisz
2024. október 04. 18:33
Z. Ezerrel megy a kampány... Kellenek az abortusz párti szavazók is!!! 💯😐❗
Unknown
2024. október 04. 18:26
,,.... a nők jogának, hogy saját testükről rendelkezzenek." Helyes. rendelkezzen ésszel a saját teste felett, hogy fúr-farag-e jobbra-balra meggondolatlanul. Mert van egy bibi!!!! Amikor már abban a saját testben benne van egy másik test, egy másik élet is, akkor az már nemcsak a saját teste, a saját élete. Hanem azé a - ha hagyják - megszülető emberkéé is. Ez ellen csak a teremtőnél reklamálhat. Annak az elpusztításáról rendelkeznie a nőnek - vagy akár arra kényszeríteni a nőt a férfinek, vagy másnak - már gyilkosság. Ami alól felmentik az engedéllyel, ha nyomós ok van rá. De hogy a németek nem engednek bizonyos kornál idősebb csirkés tojást elpusztítani, mert az fáj annak a pici élőlénynek, ugyanazt meg valakik emberrel kapcsolatban gátlás nélkül propagálják..........., hát az végképp felháborító. Undorító. Ha nem akar gyereket, vannak más módszerek, gondoskodjon előre. De hogy a szexelése következményét az a picike szenvedje el, megengedhetetlen. Szerintem.
auditorium
2024. október 04. 18:20 Szerkesztve
A "jóindulatú" külföldi pc sajtó szerint végre megszólalt a szép "automa". Melania e kijelentése és az ügyes Vance segitheti a republikánusok győzelmét. A friss szél nem árt a politikában, főleg ha valaki már szinte veteránként szerepel. Az abortusz igen v. nem témájával könnyen el lehet csúszni. A lengyelek példájából tanultak Tr-ék.
o1gtolvaj-3
2024. október 04. 18:11
Kiallt az abortusz mellett, te hazudozo Mandi!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!