Megkongatta a vészharangot a brit védelmi miniszter: új veszély leselkedik Európára

2024. október 23. 09:10

John Healey szerint a a NATO-nak fel kell vennie a kesztyűt.

2024. október 23. 09:10
Defense Secretary John Healey leaves 10 Downing Street after attending the weekly Cabinet meeting in London, United Kingdom on October 22, 2024.

Nyitókép: Rasid Necati Aslim / ANADOLU / Anadolu via AFP

A brit védelmi miniszter szerint Oroszország és Észak-Korea szélesedő katonai együttműködése Európa biztonságát is veszélyezteti. John Healey, aki a londoni alsóház képviselőinek tartott kedd este tájékoztatást az ukrajnai háború fejleményeiről, úgy fogalmazott: nagyon valószínű, hogy megkezdődött több száz észak-koreai katona átvezénylése Oroszországba.

Healey szerint megdöbbentő fejlemény, hogy észak-koreai katonák európai területen nyújtanak támogatást egy katonai agresszióhoz.

A miniszter hangsúlyozta, hogy Észak-Korea számos ENSZ-határozat megsértésével már most is jelentős mennyiségű lőszert és fegyvert szállít Oroszországnak.

Healey kijelentette: Oroszország és Észak-Korea kialakulóban lévő katonai együttműködésének súlyos biztonsági kihatásai vannak Európára, valamint az indiai- és a csendes-óceáni térségre is.

Az agresszió szélesedő, növekvő szövetségéről van szó, amellyel a NATO-nak és a hét vezető ipari hatalomnak (G7) szembe kell szállnia

– mondta keddi parlamenti tájékoztatásában a londoni védelmi tárca vezetője.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000122
2024. október 23. 11:18
🍓 ️ ­­É­­­r­t­­é­k­e­­­l­­­d­ ­­a­ ­­s­­z­­e­x­­­i­ ­­­p­u­­n­c­i­­m­a­­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­.­𝐗­­𝟏­­­𝟖­.­­𝐅­­𝐔­­𝐍
atti64
2024. október 23. 11:15
MOSLÉKOK VAGYTOK MIND BAZD MEG ANYÁD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!TÁRGYALJATOK A BÉKÉROL EZ IDEÁIG NEM JUTOTT ESZETEKBE IDIOTA BAROM NÉP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2024. október 23. 10:57 Szerkesztve
Ez történik ha a politikusok nem tárgyalnak az Európa keleti végein élő emberekkel. A te hibád is, John! És ez történik ha az ENSZ-et kisajátítja magának az USA! Gyakorlatilag megvették kilóra. Annak védőernyője alatt világ-csendőrt játszik és móresre tanít mindenkit aki nem úgy táncol ahogy ők fütyülnek. A nemzetközi törvényeket egyre inkább nem tartják be. Sem a békére sem a háborúra vonatkozó tételeket. Mert nincs többé respekt. Mindig lesznek olyan országok akik nem veszik többé komolyan amit az ENSZ dönt. Ez van most. Hogyan tovább? Segítek: az ENSZ, EBESZ, EP, WHO, stb reformjaival kell kezdeni!
formaegy-2
2024. október 23. 10:52
Ti pedig a puccosseggűvel területet adtatok a világ legaljasabb terroristájának az USA-nak, hogy háborút robbantson ki O.o. ellen! Jobb ha kussoltok, rühes gyilkos, Európagyilkos náci kutyák!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!