Előlépett az atomhatalom: bármikor Oroszország segítségére fog sietni, ha szükség lesz rá

2024. október 14. 21:37

Erős szövetséget kötöttek a felek.

2024. október 14. 21:37

Nyitókép: ALEXANDER KAZAKOV / POOL / AFP

Benyújtotta az orosz parlament alsóházához az Oroszország és Észak-Korea (KNDK) közötti átfogó stratégiai partnerségről szóló szerződés ratifikálásáról szóló törvényjavaslatot Vlagyimir Putyin orosz elnök. A dokumentum hétfőn jelent meg a törvényhozási kamara elektronikus adatbázisában.

A szerződés negyedik cikke kimondja, hogy ha az egyik fél ellen egy másik állam vagy több ország fegyveres támadást intéz, és háborús állapotba kerül, akkor a másik fél azonnal katonai és egyéb segítséget nyújt neki,

minden rendelkezésre álló eszközzel, és ezt az ENSZ Alapokmányának 51. cikkével, valamint Oroszország és a KNDK törvényeivel összhangban fogja megtenni.

A nyolcadik cikk értelmében a felek mechanizmusokat hoznak létre olyan közös tevékenységre, amelynek célja a védelmi képességek megerősítése és a háború megelőzése, valamint a regionális és nemzetközi béke és biztonság biztosítása.

Putyin és Kim Dzsongün észak-koreai vezető június 19-én, Phenjanban írta alá a szerződést.

A dokumentum az Oroszország és Észak-Korea közötti, 2000. február 9-i barátsági, jószomszédsági és együttműködési alapszerződést hivatott felváltani. Az új megállapodás a ratifikációs okmányok cseréjének időpontjától lép majd hatályba, és határozatlan időre szól.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
laszlokiss597
2024. október 15. 00:06
Gondolom a magukat a világ fölé helyező haladó nyugati megmondók és vezetők még mindig csak legyintenek gőgösen amikor Putyin ismét elmondja szájbarágósan,hogy a világrend meg fog változni.
2024. október 14. 23:43 Szerkesztve
Hajrá Putyin ! Azért köszi moslék balosok! Ezt mind a ti hibátok, mert eddig jól el voltak egymás nélkül. Európa fasza hely lett volna nélkületek, most meg…. Baszna ki titeket egy migráns az ablakon! Éljenek az oroszok. De az északkoreai kényszermunkák…
sexykitty-5000112
2024. október 14. 23:36
🍓 ️ ­­É­r­­t­­é­­k­­e­­l­­­d­ ­­a­­ ­s­­z­­­e­x­­­i­­ ­­­p­­­u­­­n­­­c­­­i­­m­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­.­𝐗­­­𝟏­𝟖­­­.­𝐅­­­𝐔­­𝐍
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2024. október 14. 23:33
Bővül a béketábor! 🤡 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!