Még a Holdról is látszik: rég hazudtak ekkora butaságot Magyarországról az EP-ben (VIDEÓ)

2024. október 09. 12:41

Többen is ferdítettek a valóságon.

2024. október 09. 12:41
Orbán Viktor

Nyitókép: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien

Szerdán 9 órától vitázik az Európai Parlament a soros magyar EU-s elnökség programjáról és hallgatja meg Orbán Viktor miniszterelnököt. Ahogy azt várni lehetett, óriási vita zajlik.

Manfred Weber elkezdte sorolni az alaptalan vádakat

Manfred Weber, az Európai Néppárt elnöke például teljesen alaptalan vádakkal állt elő, de később Orbán Viktor alaposan helyretette. Az Európai Néppárt elnöke azt állította, senki nem áll szóba a magyarokkal. Ez súlyos sértés mindenkire nézve, akikkel eddig tárgyaltam – válaszolt Orbán. „A francia elnök, a német kancellár, az olasz miniszterelnök – ön szerint ők senkik?” – kérdezte a magyar kormányfő Webert.

Az Európai Néppárt elnöke arról is beszélt, a Fidesz elveszítette az EP-választásokat. Orbán aláhúzta: a Fidesz-KDNP 45 százalékot kapott az EP-választáson, a németeknél a CDU-CSU a szavazatok 30 százalékát szerezte meg. „Ki győzött akkor?” – tette fel a költői kérdést a magyar kormányfő.

A vita során az egyik EP-képviselő,

Halicki Andrzej Witold arról beszélt, hogy nem közvetítik a vitát Magyarországon. Ez az állítás újfent nem igaz, hiszen a vitát mindenki figyelemmel kísérheti a közmédiában, Orbán Viktor Facebook-oldalán, sőt a HÍR TV is közvetíti.

A vitát itt nézheti vissza:

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cinkegolyó
2024. október 09. 14:40 Szerkesztve
Az a szomorú, hogy ennek az EU-s elnökségi programnak arról kellett volna szólnia, amit Orbán Viktor a beszédében elmondott: Európa jobbá tétele. Helyette azonban Magyarország támadása történt, amelyben leginkább a magyar ellenzék volt a leghangosabb.
gilou-au-clavier
2024. október 09. 14:39
Orbántálib moszkovita-gecista fidesznagyarkák picsognak, bőgicsélnek, oá-oá-oá, jóvanezígy + waouh! Hamarosan zsepire se jut della, ha nem kap EU-s seglílykét a lopós kipcsak-romungró horda...
evvan
2024. október 09. 14:31
Magyar Péter, a "szakértő", példaként említette, hogy Romániában a minimálbért megötszörözték. Tegyük tisztába a dolgot: Romániában a bruttó minimálbér 3700 lej, ami 297.000 Ft-nak felel meg. A legutolsó, 12,12 %-os emelés, ami plusz 300 lejt jelent, másfajta adózás alá esik, így a kézbe kapott minimálbér összege 2363 lej, ami 190 ezer Ft-ot jelent. Ennyit bezzegromániáról!
Aerion
2024. október 09. 14:11
salátás mint például? ezeket választották meg a fényességes nyugati választópolgárok. ezek ilyenek. szerintem ne nagyon ábrándozz. én egyre inkább a kilépésben látom a helyzetünk megoldását. azt várni, hogy majd az összes többi ébred fel szerintem nem túl reális --- A helyi társadalmi megítélésükben, a politikai és értékrendi szerepük vonatkozásában, és a nemzeti választások eredményeiben is várhatók következmények. A jelen vitától függetlenül is zajlik egy radikális átformálódás, ezeket csak úgy voltak képesek visszaverni, hogy faltól falig fogott össze a moslék egymással, csakhogy ezek EGYMÁST is ugyanúgy gyűlölik, mint minket, csak tőlünk félnek is, míg a saját fajtájukat mégcsak nem is tisztelik. Ez a jelen helyzet csak egy pillanatkép a káoszban, folyamatában, filmszerűen nézve viharos gyorsaságú átlakaulás zajlik, de az sajnos lehetséges, hogy a vége már így is túl késő lesz. Amikor néztem ezt a közvetítést, nekem is az volt az érzésem, hogy MIT keresünk mi itt? Szörnyű.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!