Ködbe vesző örmény jövő

2024. október 02. 23:08

Egyre kiszolgáltatottabb Örményország a forrongó kaukázusi térség közepén. Szakértőkkel megvizsgáltuk a stratégiai lehetőségeit.

2024. október 02. 23:08
ARMENIA - ARMENIAN TRAVEL DIARY
Bakodi Péter
Bakodi Péter

Nyitókép: A Hor Virap, az ősi keresztény emlékekre épített, 17. századi kolostor Örményország délnyugati részén, a török határ mellett
Fotó: AFP/Benjamin Furst/Hans Lucas

Létezik kiút az orosz érdekszférából? Talán ez az alapvető kérdés napjaink egyik legsúlyosabb geopolitikai konfliktusában, az ukrajnai háborúban. Ha végigtekintünk a posztszovjet térségen, azt látjuk, hogy az eltelt három évtizedben egyedül a balti államoknak sikerült érdemben elszakadniuk Moszkva befolyásától. A keleti szomszédunkban zajló intenzív és nagy kiterjedésű hadműveletek miatt csekély figyelem irányul a Dél-Kaukázusra, de Európa e területén is olyan folyamatok kezdődtek el, amelyek közvetlen hatással lehetnek a mi régiónk biztonsági helyzetére is.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Theorba
2024. október 03. 00:36
"Örményország a világtörténelem első keresztény országa." Hát aztán van-e olajuk? Az nincsen! Hát akkor hajrá muszlim baltások!
sexykitty-5000102
2024. október 02. 23:14
🍓 ️ ­­­É­­r­t­­­é­­k­e­­l­­d­­­ ­a­­­ ­­­s­z­­e­­x­i­ ­­­p­­­u­n­c­i­­­m­a­­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­­.­𝐗­𝟏­­𝟖­­.­­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!