Kennedy fogta magát, és elmagyarázta, hogy miért tört ki az orosz-ukrán háború (VIDEÓ)

2024. október 25. 17:03

Pénz, pénz, pénz.

2024. október 25. 17:03
null

Nyitókép: Bastien INZAURRALDE / AFP

Robert F. Kennedy Jr., Trump támogatója kiállt, és 3 perc alatt összefoglalta, hogy miért is tört ki az orosz-ukrán háború. A megfejtés:

NATO és a pénz.

„Ennek a háborúnak sosem szabadott volna kitörnie. Ezt a háborút az oroszok többször is megpróbálták megoldani, Ukrajnának és nekünk is nagyon-nagyon előnyös feltételekkel. A legnagyobb dolog amit szerettek volna az az volt, hogy tartsuk kint a NATO-t Ukrajnából. A nagy katonai beszállítócégek mindig új országokkal akarják bővíteni a NATO-t. Miért? Mert akkor az új országoknak alkalmazkodniuk kell a katonai beruházásaikkal a NATO fegyverszabályokhoz, amik annyit tesznek, hogy bizonyos cégek – Northrop Grumman, Raytheon, General Dynamics, Boeing és Lockheed – kapnak egy csapdahelyzetben levő piacot” – fejtegette Kennedy. 

„2022 márciusában 113 milliárd dollárra vállaltunk kötelezettséget. Csak hogy egy példát mondjak, építhettünk volna egy házat majdnem minden hajléktalannak ebben az országban. Aztán 24 milliárdra vállaltunk kötelezettséget két hónapja, és most Biden elnök egy újabb 60 milliárdot kér. De a nagy költségek a háború után jönnek majd, amikor újra kell építenünk mindazt, amit elpusztítottunk. Mitch McConnellt megkérdezték, »tényleg meg tudjuk engedni magunknak, hogy 113 milliárd dollárt költsünk Ukrajnára?«. Azt válaszolta »ne félj, nem Ukrajnába megy igazából. Az amerikai hadiipari gyártókhoz kerül.«” – a videóban az utóbbi mondatot McConnell hangján, az ő szájából hallhatjuk.

„Ez egy pénzmosoda” – szögezte le Kennedy. Megjegyzi azt is, hogy azért „kölcsönként” hivatkoznak a pénzre, hogy a kölcsönfeltételeken keresztül megszerezhessék az ukrán földeket, amely „Európa kenyereskosara”, s amelyért „évezredeken keresztül háborúztak”

Kennedy szerint az ukrán területek 30%-a már külföldi kézben van, 

s itt megemlíti a DuPont óriásvállalatot, a Cargillt, és a Monsantot is. Kennedy állítása szerint mind a korábban említett hadiipari cégek, mind a területeket megszerző óriásvállalatok a BlackRock tulajdonában vannak, amely cég még korábban megegyezett Zelenszkijjel, hogy újjáépítik Ukrajnát.

„Az orrunk előtt csinálják mindezt. Már az sem érdekli őket, hogy tudjuk, hogy mit csinálnak. Mert tudják, hogy megússzák. Hogy honnan tudják? Jó öreg stratégiájuk van: háborúban tartanak minket. Gyűlöletben tartanak minket. A republikánusokat összeugrasszák a demokratákkal, a feketéket a fehérekkel, és ezeken a törésvonalakon nyerészkednek.”

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexander-12
2024. október 25. 19:27
Ez igen, ne legyen igazam de ezt az ürgét le fogják lőni.
herden100
2024. október 25. 19:15
NAGYON KEMÉNY SZAVAK! AMERIKAI HAJLÉKTALANOK! KIRE SZAVAZTOK?
falcatus-2
2024. október 25. 19:12
Semmit sem tanult a család tragédiáiból? Bourbon...
5m007h 0p3ra70r
2024. október 25. 19:00
Érdekesség: A Kennedy dinasztia nem vezethető vissza a polgárháborúig. Patrick Kennedy 1840-ben emigrált Írországból az USA-ba. John F. K. negyedik generációs bevándorló volt. Demokrata párti volt John, aki felvette az anyja vezetéknevét is (Fitzgerald), nagyapja Boston polgármestere szintén demokrata. Apja sikeres üzletember, az USA első angliai nagykövete. Érdekesség, hogy John elnöki regnálása alatt a bátyja Robert volt az igazságügyminiszter. A család pikantériája, hogy Robert Jr. a demokrata párt cenzúrához, nagyvállalatokhoz és a háborúkhoz kapcsolódó álláspontja miatt hagyta ott őket. Robert lánya Kerry emberjogi aktivista a család saját szervezeténél. Joe III., Robert Jr. unokatestvére attassé Észak-Írországban a jelenlegi elnök megbízásából.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!