Itt a bejelentés: Zelenszkij nagy terve, hogy a szomszédjukba kell költöztetni a háborút

2024. október 17. 18:04

Az ukrán elnök arra is rámutatott: közelít a tél.

2024. október 17. 18:04
null

Nyitókép: Ludovic MARIN / AFP

 

Volodimir Zelenszkij az október 17-i brüsszeli EU-csúcson mutatta be győzelmi tervét, amelynek célja Oroszországot tárgyalásra kényszeríteni. 

Bár megköszönte az EU eddigi támogatását, hangsúlyozta, hogy Ukrajnának további segítségre van szüksége a közelgő nehéz tél átvészeléséhez.

Zelenszkij légvédelmi rendszerekre és anyagi támogatásra szólított fel, amelyet részben a befagyasztott orosz vagyonok hasznosításával finanszíroznának. Kiemelte, hogy Ukrajnának engedélyezni kellene, hogy fegyvereit orosz területeken is használja.

Ezt is ajánljuk a témában

A kritikusoknak is válaszolt az ukrán elnök

Az ukrán elnök reagált a győzelmi terv kritikusaira, akik szerint az inkább a partnerek támogatására épít, mintsem az ukránok saját erőfeszítéseire. Zelenszkij elmondta, hogy Ukrajna már bebizonyította bátorságát és megvédte magát Oroszországtól, miközben Európa biztonságát is garantálta. Hozzátette, hogy a terv célja Ukrajna megerősítése, és bár hálás a kritikákért, a végső cél a diplomáciai megoldás előkészítése.

A csúcson Zelenszkij kifejtette, hogy a háborút vissza kell vinni Oroszországba, hogy az oroszok is megtapasztalják a konfliktus valóságát, és ezáltal Putyin ellen forduljanak. Szerinte Ukrajna NATO-csatlakozása döntő lépés lenne Oroszországgal szemben, és ez is része annak a stratégiának, amely arra kényszeríthetné Moszkvát, hogy tárgyalóasztalhoz üljön. Hangsúlyozta, hogy az EU egysége mind Ukrajnának, mind Európának biztonságot nyújt.

Zelenszkij reményét fejezte ki, hogy béketerve egyszer Oroszországgal folytatott tárgyalásokon is napirendre kerülhet. A csúcson történő felszólalása után az ukrán elnök sajtótájékoztatót tartott az Európai Tanács épületében, ahol részletesebben ismertette a tervét, amelynek támogatása kulcsfontosságú Ukrajna háborús helyzetének rendezéséhez.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000116
2024. október 17. 20:36
🍓 ️ ­É­­­r­t­é­­k­e­­­l­­­d­­­ ­­a­ ­­s­­z­­­e­­­x­­i­ ­­p­­­u­­n­c­­­i­­m­a­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­­.­𝐗­𝟏­­­𝟖­­­.­­­𝐅­­𝐔­­𝐍
dodek4b
2024. október 17. 20:34
? Ki akar meghalni Ukrajnáért ? Lehet jelentkezni Zs.-nél ! Az eredmény döntetlen 0:0 .
Pusztuljatokglobalomajmok
2024. október 17. 20:24
Igen ..lehet azt úgy is játszani ahogy azt az usa "demokratái" a külügy/CIA ill. az ukronácik gondolják .. Na de akkor ne legyen sírás ha az ukrán nagyvárosokba korán érkezik a radioaktív csapadék .. ! Bár elég lesz ott városonként egy tucat Grom-E1 vagy E-2 meg pár H-47M2 Kindzsal is .. nem kel mindjárt atomot a fejükre ejteni ..! Kezdve Kiev .. Verkhovna Rada Aztán lehet gondolkodni annak aki megmarad hogy miként álljanak sorba a Kreml vörös szőnyegén audienciára várva ..😂
Hobby024
2024. október 17. 20:16 Szerkesztve
Igazat adok freelynek. A Mandiner fórumát a bérkommentelők tönkre akarják tenni. Nem is nekik írom, hanem, akik értelmes vitára képesek. Mit eredményezett a háború és miért kell azonnal béke? Megvalósult Kissinger rémálma, egy oldalon Oroszország és Kína. Kiegészülve Iránnal , és lehet, hogy Törökországgal is, meg a BRICS szövetség tagjaival. Brutális erőt képviselnek. Az EU totális vesztese ennek a háborúnak: Leválasztották az orosz energiáról, versenyképességét elvesztette. Katonai ereje nulla. Az USA nélkül képtelen megvédeni magát. Vezetése az USA bábja. Korrupt, megvett, ideológiai politizálást folytató testület, akik a világ egyik vezető hatalmát a futottak még csoportba sodorták. Az USA a Közel-Kelet és Tajvan miatt nem fogja megvédeni Európát. Béke kell, és kiegyezni az oroszokkal, amíg nem késő!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!