Háborognak a lengyelek: méltánytalannak tartják Zelenszkij bizalmatlanságát

2024. október 22. 18:31

Ezt még a lengyelek elől is titkolják.

2024. október 22. 18:31
null

Nyitókép: Drew ANGERER / AFP

Nem enged betekintést lengyel szomszédainak a „győzelmi terv” titkos záradékaiba Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, annak ellenére, hogy Lengyelország főleg az orosz invázió utáni első időszakban kulcsszerepet játszott a háborúban álló ország támogatásában – számolt be róla a Magyar Nemzet. A lengyelek az általuk nyújtott segítség fényében méltánytalannak tartják az eljárást.

Wladyslaw Teofil Bartoszewski lengyel külügyminiszter-helyettes kijelentette, hogy 

Varsó szeretne betekintést nyerni a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök által nemrég bemutatott ukrán „győzelmi terv” titkos záradékaiba 

– számol be róla a PAP lengyel hírügynökség.

Bartoszewski hozzátett: Lengyelország nem tartozik azon országok közé, amelyek megkapták a terv teljes szövegét, és kiemelte a Lengyelország által Ukrajnának nyújtott jelentős katonai támogatást.

A legkritikusabb módon nyújtottunk katonai segítséget Ukrajnának, mert amikor Németország sisakok küldéséről beszélt, mi 320 tankot küldtünk. Tehát a hozzájárulásunk nyilvánvalóan jelentős volt, különösen a kezdetekkor, amikor a legnagyobb szükség volt rá” – mutatott rá a külügyminiszter-helyettes.

Ezt is ajánljuk a témában

Donald Tusk lengyel miniszterelnök szerint Ukrajna győzelmi tervét a közelgő amerikai elnökválasztás után újra fogják értékelni – írja a The Kyiv Independent ukrán hírportál. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy Lengyelország támogatása Ukrajna NATO-tagságával kapcsolatban nem változott.

Szolidárisak vagyunk Ukrajnával ebben a kérdésben

– fogalmazott a kormányfő.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Treeoflife
2024. október 22. 20:20
"Nem enged betekintést lengyel szomszédainak a „győzelmi terv” titkos záradékaiba Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, annak ellenére, hogy Lengyelország főleg az orosz invázió utáni első időszakban kulcsszerepet játszott a háborúban álló ország támogatásában" Kedves lengyel barátaink, néha savanyú a szőlő, ezt is meg kell tapasztalni. Elgondolkodhattok azon, kinek fordíthattok hátat. Vannak ilyen nemzetek, akik abban a pillanatban döfnek, mihelyt azt gondolják, hogy már nincs szükségük a másikra. Meg hát lehet, hogy azért az is nyilvánvalóvá vált, hogy félszemmel ti is területszerzésben reménykedtetek. Nem tudni, hogy abból lesz-e valami, de ha van az ukránok béke vagy győzelmi tervében erre vonatkoztatva elképzelésük, ami nem egyezik a vágyaitokkal, akkor meglehet, nem véletlenül tagadják meg a betekintést.
Tuners
2024. október 22. 20:12
Azok a részek nem gójoknak szólnak, szóval halad tovább, nincs itt semmi látnivaló. Azt próbálja találgatni hogy miután a terv nem működött, a javarészben eltávolított ukrán lakosság helyére hogy viszik be úgy a kazárokat hogy senki ne vegye észre. Zelenszkijjij terve: beöltöznek gójoknak.
sexykitty-5000122
2024. október 22. 20:03
🍓 ️ ­­­É­r­t­­é­­­k­­­e­­­l­d­­­ ­­­a­­­ ­­­s­­­z­­e­x­­­i­­­ ­p­­u­n­c­­i­­­m­­­a­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­.­­𝐗­𝟏­­𝟖­­.­𝐅­­­𝐔­𝐍
sexykitty-5000122
2024. október 22. 20:02
🍓 ️ ­­É­r­­t­­­é­­­k­­­e­­l­­d­­ ­­­a­­­ ­s­­z­­­e­x­­i­­­ ­­p­­­u­­­n­c­­­i­m­­a­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­.­­𝐗­𝟏­­­𝟖­.­­𝐅­𝐔­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!