Elképesztő: Izrael megölte a Hezbollah új vezetőjét és annak utódját is

2024. október 09. 07:04

Naszrallah után újabb nagyvadakat vadászott le a zsidó állam.

2024. október 09. 07:04
null

Nyitókép: Bruno Thevenin / ANADOLU / Anadolu via AFP

 

A Reuters beszámolója szerint a Hezbollah egykori vezetőjének, a szeptember végén megölt Haszán Naszrallahnak két utódjával is végeztek az izraeli légicsapások – árulta el Benjamin Netanjahu miniszterelnök.

Netanjahu azt követően számolt be videón a szélsőséges iszlamista szervezet vezetőinek likvidálásáról, hogy a Hezbollah egyik tisztségviselője arról beszélt, készen állnak a tűzszünetre.

„Több ezer terroristát öltünk meg, köztük Naszrallahot, Naszrallah utódját és az utódjának utódját is”

– mondta a miniszterelnök. 

Az izraeli védelmi miniszter később elárulta: végeztek a Naszrallah utódjának tartott Hásim Szafieddinnel, az viszont nem tiszta még, ki lehet az utód utódja, írja a hvg.hu.

Az Izraeli Hadsereg (IDF) szóvivője elmondta: 

Szafieddin a Hezbollah főhadiszállásán tartózkodott 

az épület elleni múlt heti légitámadás során, és bár a vezető felől azóta nem lehetett hallani, az IDF még nem erősítette meg Szafieddin halálát, írja a Reuters.

Hangsúlyozzák: Izrael keddi közlése szerint 

24 óra alatt a Hezbollah 50 harcosával, köztük ötven tisztségviselővel végeztek.

 A Hezbollah ezzel párhuzamosan mintegy 180 rakétát lőtt ki Izraelre, ezek többségét az IDF szerint hatástalanították, tudjuk meg.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Sayfo Omar

Corvinák

Idézőjel

Abban csak reménykedni lehet, hogy nem alakul ki totális háború.

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 133 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ati Papa
2024. október 09. 12:16
Néhány évtizeddel ezelőtt egy arab országban karbantartás tervező mérnökként két évig dolgoztam egy vegyi gyárban. Minden beosztásban volt egy, vagy több külföldi szakember ( lengyel, bolgár, román, magyar) akinek be kellett volna tanítani az arab "kollégát". Én többszöri próbálkozás után kifakadtam, hogy te nem akarsz jó mérnök lenni? Mire ö: "Nem, én jó muszlim akarok lenni." Egy hosszú barakk épületben volta az irodák és a legnagyobb sztár a segg hülye és végtelenül beképzelt Hadzs Ibrahim volt. Az arabok beájultak, mikor végigvonult a folyosón, mert KÉTSZERES hadzs volt!! Mi csak lenézett hitetlenek voltunk, még a boltban is. Itthon évekig tartott a lelki felépülésem. A rengeteg oda - vissza tragédia után még mindig azt mondom, hogy a zsidók még valameddig legalább féken tartják őket.
Burdisgarage
2024. október 09. 11:36
Mivel mi denkit megölnek nyilván ők is köztük voltak, nagy számok törvénye.
MaBaker
2024. október 09. 10:30
És egy terrorista utódja az, akire a zsidók rámondják hogy a terrorista utódja. Ergo szabadon gyilkolásznak bárhol. És még őket kéne sajnálni 20000 lemészárolt nő és gyerek után is.
vanced
2024. október 09. 10:13
Egyenes út az arab menyországba. Ki a következő?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!