Egyre lejjebb: háborúpárti beszédnek tisztelgett Magyar Péter

2024. október 10. 14:21

Ursula von der Leyen beszélt, a fegyverszállításokat védte, Ukrajnát féltette, a TISZA Párt elnöke pedig felállva tapsolt.

2024. október 10. 14:21

Nyitókép: Youtube

 

A Mandiner megírta, hogy szerdán parázs vita zajlott az Európai Parlamentben a soros magyar EU-s elnökség programjával kapcsolatban. Orbán Viktor magyar miniszterelnök már a plenáris vita elején, pontról pontra zúzta szét Manfred Weber vádjait.

Az Európai Néppárt elnöke egyébként a szokásos baloldali érveket sorakoztatta fel.

Weber azt emlegette például, hogy a Fidesz-KDNP elbukta az EP-választásokat. Orbán ezzel szemben aláhúzta: a kormánypártok 45 százalékot kaptak a júniusi EP-választáson, a németeknél a CDU-CSU a szavazatok 30 százalékát szerezte meg. Csupán.

Ki győzött akkor?”

– tette fel a költői kérdést a magyar kormányfő.

Ismét színt vallott Ursula von der Leyen

Nem meglepő módon Ursula von der Leyen nem változtatott a korábbi álláspontján, aki még a mostani plenáris ülésen is külön kiemelte: Ukrajnát a végsőkig támogatni kell.

Emlékezetes: az Ukrajnába szinte hazajáró EB-elnök annak idején így fogalmazott, amikor a Kijevnek küldendő fegyverkezési pénzeket méltatta:

Ez egy történelmi pillanat. Először fog az Európai Unió költségvetéséből felfegyverezni egy háborúban lévő országot!”

Szerdán pedig a következőképpen: „Csak egy út van az igazságos béke érdekében Ukrajna és Európa számára, az hogy továbbra is támogatjuk Ukrajna ellenállását, katonai, pénzügyi és politikai támogatással”.

Ursula von der Leyen beszédét követően Magyar Péter felállva tapsolt.

Gesztusa pedig jelzésértékű, kiderült ugyanis, pontosan mit gondol az orosz–ukrán háborúról.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SCsá
2024. október 10. 16:16
Hajrá balf@szoldal!
Palatin
2024. október 10. 15:16
Magyar Péter úgy viselkedik, mint egy giliszta. Minden kis akadályt, - ahol egyértelmüen állást kellene foglalni -, megpróbál kikerülni, és mindig arra mozog, amiröl azt gondolja, hogy az neki emeli a népszerüségét. Ha Orbántól távol van, akkor úgy beszél róla, mint a gonoszról, akit ö már le is gyözött. De ha látja, hogy Orbán olyan beszédet tart, vagy olyat csinál, ami a magyaroknak tetszik, akkor oda húzódik Orbán oldalára, mintha ö is részese lenne annak, amit Orbán mond vagy csinál. Messziröl acsarkodik Orbánra, de nem tudom megfigyeltétek-e, hogy amikor látszott, hogy Orbán egy korszakos beszédet fog mondani az EU-parlamentben, akkor oda somfordált melléje, mintha Orbán oldalán állna. De késöbb a sajtótájékoztatót már Weberrel, - a keresztapjával -, csinálták, ahol megfenyegették Orbánt, hogy meg lesz puccsolva. MP viselkedése nagyon tanulságos. A sunyiságnak, a haszonlesésnek a világbajnoka ez a fickó. MP-t pszichológusaoknak kellene figyelni, nem politikusoknak.
nyugalom
2024. október 10. 15:07
Szerepel,a kishitler, a kígyó! Akkor is csak egy hejvargáné marad!
kissb56
2024. október 10. 15:05
A lepukkant alkoholista agyar-peti a brüsszeli bal-libsik csicskája, vagy inkább kesztyűbábja. De legalább véglegesen lehullott az álarc a mocskos pofájáról. Azt fogja csinálni az ep-ben amit a tartói parancsolnak neki, a többi tiszás birkával együtt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!