Egy ország a nyeregben

2024. október 02. 23:09

Azerbajdzsánnak manapság minden téren kijön a lépés: szélsebesen fejlődik, energiaforrásaiért sorbaállnak a Kelet és a Nyugat nagyhatalmai, és térségi konfliktusaiban is nyerésre áll.

2024. október 02. 23:09
Steinmeier in Azerbaijan
Kohán Mátyás

Nyitókép: AFP/Jans Woitas/DPA/DPA Picture Alliance

Talán még sohasem futott ilyen jó köröket a nemzetközi politikában Azerbajdzsán, az egyetlen kaukázusi köztársaság, amelyet a földrajz istene nem vert két kézzel, hanem áldott, kellő mennyiségű művelhető földdel s mesés olaj- és gázvagyonnal. Tavaly szeptemberben az azeriek elintézték a számukra legfontosabb nemzeti ügyet, és katonai erővel felszámolták az országuk nemzetközileg elismert területébe ékelődő Hegyi-Karabahot, a százhúszezres lakosságú, az örménység fontos emlékeit őrző örmény szakadár térséget.

 

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Theorba
2024. október 03. 00:37
"Örményország a világtörténelem első keresztény országa." Hát aztán van-e olajuk? Az nincsen! Hát akkor hajrá muszlim baltások!
sexykitty-5000102
2024. október 02. 23:15
🍓 ️ ­É­r­­t­­é­k­e­­­l­d­­ ­­­a­­ ­­­s­z­­e­­x­­i­­­ ­­­p­u­­­n­c­­­i­­m­­­a­­­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­.­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­­.­𝐅­𝐔­­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!