Döbbenet: a brit miniszterelnök eltávolítja William Shakespeare portréját a Downing Street 10-ből

2024. október 20. 20:16

Nem ez volt első mű, amit a munkáspárti kormány már eltávolított a Downing Streetről.

2024. október 20. 20:16

Nyitókép: Hannah McKay / POOL / AFP

Keir Starmer eltávolította William Shakespeare portréját a Downing Street 10-ből – írja a The Telegraph. 

A Bárd 18. századi portréját leszedték és raktárba helyezték, ami a „kulturálatlanság” miatti aggodalmakat váltotta ki.

Ezt is ajánljuk a témában

A The Telegraph lap felfedte, hogy az I. Erzsébetet, Sir Walter Raleigh-t, William Ewart Gladstone-t és Margaret Thatchert ábrázoló portrékat a munkáspárti kormány hatalomra kerülése óta eltávolították, ami konzervatív visszatetszést váltott ki.

Sir Oliver Dowden, a konzervatívok korábbi kulturális minisztere azt mondta: 

A miniszterelnök a választások alatt hangosan hirdette hazafiságát, de most, hogy a választásoknak vége, enged a szokásos baloldali gyászos szégyenkezésnek a múltunkkal kapcsolatban”.

Robert Jenrick, a konzervatívok vezetőjelöltje azt mondta: „Az angol történelem nagy alakjait kellene ünnepelnünk és dicsőítenünk, és nem kellene tovább szégyenkeznünk identitásunk miatt. Egyetlen más ország sem viselkedne így”.

A Downing Street közölte, hogy nem kommentálja a belső terek elrendezését, de változások várhatóak, amikor a hivatalba lépő miniszterelnök, illetve a magas rangú államfői tisztséget betöltő személyek belépnek új hivatalukba.

 

 

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000118
2024. október 20. 23:48
🍓 ️ ­­É­r­t­é­­k­­e­­­l­d­ ­a­ ­s­­z­e­x­­­i­­ ­­p­­­u­­­n­c­­­i­­m­­­a­­t­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­.­𝐗­𝟏­­­𝟖­.­𝐅­𝐔­𝐍
csapláros
2024. október 20. 23:47
o1gtolvaj-3csapláros 2024. október 20. 22:33 ..."Legalább azt nem tagadod, hogy Tomjen Zsolti is buzi!"... Veled a szarfaszú magyarság és Magyarország ELLENSÉGÉVEL a buziságról vitatkozni??? NEM BUZI egyik sem. Konkrét DOKUMENTUMOK egyikről sincsenek. Semjén nem comingoutolt, tehát KITALÁLTAD hagymázas álmodban. Shakespeare (így kell helyesen írni, barom arcú!) esetében hivatkozni szokás a szonettek fekete hölgyére, azonban a versek tartalma többféleképpen értelmezhető. Téged minősít, hogy te csak a buziságot látod mindenkiben, mert erre vagy rákattanva a szellemi képességeid hiányában...Addig, míg a buzik közül valaki fel nem ken a falra freskónak.
blanconegro
2024. október 20. 23:32
Őt kell eltávolítani az élők sorából!
ujelet-mgtsz
2024. október 20. 22:55
Nyilvánvaló, hogy aki olvasni sem tud, az nem lát értéket az irodalomban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!