„Pokolba” került a brit kormányfő a Politico szerint

2024. augusztus 07. 14:19

Keir Starmernek zavargásokkal és az elégedetlen brit börtönlakókkal kell egyszerre foglalkoznia.

2024. augusztus 07. 14:19
null

Nyitókép: BENJAMIN CREMEL / AFP

 

Keir Starmer, az Egyesült Királyság új miniszterelnöke, már első hónapjában komoly kihívásokkal néz szembe: 

a brit börtönök telítettek, a közszolgáltatások a végletekig túlterheltek, és a lakosság dühös.

Az előző komoly zavargások idején, 2011-ben Anglia és Wales legfelsőbb ügyészeként szerzett tapasztalatai ellenére Starmer most egy nagyon nehéz helyzetbe csöppent – tudatja a Politico

Starmer jól ismeri a büntető igazságszolgáltatási rendszert, és már a választási győzelme előtt is sürgős figyelmet igénylő problémaként tekintett a börtönök helyzetére. Most, hogy hatalmas győzelmet aratott júliusban, előtérbe került a börtönök túlzsúfoltsága és az igazságszolgáltatás rendszerének válsága. 

Ezt is ajánljuk a témában

A zavargások azonban rávilágítanak az előtte álló kihívások súlyosságára,

nemcsak a gyakorlati intézkedések terén, hanem abban is, hogy hogyan fogalmazza meg üzenetét a növekvő társadalmi elégedetlenség kezelésére. Egy névtelenül nyilatkozó magas rangú munkáspárti politikus szerint a válság egyes aspektusai Starmer erősségeit tükrözik, de „amikor eloltják a tüzeket, közvetlenül kell beszélnie a szegénységről, az egyenlőtlenségről, az elidegenedésről, a megosztottságról és az emberek meghallgatásáról”.

Ezt is ajánljuk a témában

Starmer előre tudta, hogy ha miniszterelnök lesz, egy hatalmas nyomás alatt álló infrastruktúrát örököl. Különösen éles ez a helyzet a börtönök esetében, ahol több szervezet, köztük a Prison Governors’ Association is figyelmeztetett a túlzsúfoltság veszélyeire. Az új kormány különleges intézkedéseket jelentett be a zavargások csillapítására, beleértve 500 új börtönhelyet és a bíróságok kapacitásának bővítését, de ezek az erőfeszítések nehézségekbe ütközhetnek, mivel a bírósági szakszervezet tagjai már most is maximális kapacitással dolgoznak.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csendesgyöngy
2024. augusztus 07. 17:06
„Pokolba” került a brit kormányfő a Politico szerint" Ez a probléma több évtizedes, talán nem tudott róla a lovag úr? Vagy tudott, de a hatalom csábításának nem tudott ellenállni? Jellemzően, jönnek - mennek a Egyesült Királyság miniszterelnökei de egyik sem csinált semmit, hogy javuljon a helyzet. Miért?
tintapaca
2024. augusztus 07. 16:59
Visszanyalt a gyarmati fagyi? Csak az a baj, hogy ezerszámra dolgoznak ott honfitársaink!
nemmondom
2024. augusztus 07. 16:23
Nincs ebben az emberben semmi tartás, független attól. hogy tipikus londoni angol.
alexandrosz-2
2024. augusztus 07. 16:18
A zsidók el akarják pusztítani azt a keveset, ami még Európából megmaradt. Mindegy hol élsz, a zsidó feni rád a sachterkését, mert goj vagy, szabad préda. Ezerrel dolgoznak rajta a médiájukkal, lefizetett sameszaikkal és persze a mindenhol jelen lévő hazátlan geci zsidókkal. Harcolni kell ellenük, minden lehetséges módon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!