Polgárháború Angliában? Összecsaptak az Allahu Akbart üvöltők és az angol zászlót lengetők (VIDEÓ)

2024. augusztus 04. 20:15

Angliában nem csitulnak az indulatok, a mecsetek nagyobb védelmet kapnak, eddig csaknem 150 embert tartóztattak le.

2024. augusztus 04. 20:15
null

Nyitókép: Képernyőfotó/YouTube

Ma is folytatódtak az angliai zavargások, amelyek azt követően kezdődtek, hogy hétfőn egy ruandai származású, de brit születésű fiú lemészárolt három kislányt egy táncfoglalkozáson – számol be a BBC

Rotherhamben több száz bevándorlásellenes tüntető vette körül a Holiday Inn Express szállodát, 

ahol tüzet gyújtottak, ablakokat és ajtókat törtek be, és néhány embernek sikerült bejutniuk az épületbe, ahol menedékkérőket szállásoltak el. 

A rohamrendőrök körbevették a szállodát és visszaszorították a tömeget, de a helyszínen továbbra is feszült a hangulat. 

Middlesbrough-ban a tömeg felgyújtott egy felborult autót, és égő, kerekes kukákat lökött a rendőrök felé. Hullban és Weymouthban is voltak tüntetések. 

A boltoni tüntetés békésen kezdődött, de aztán két csoport összecsapása miatt elszabadultak az indulatok. Az egyik csoport – többségük maszkkal vagy fejfedővel eltakarta az arcát – az „Allahu Akbar” (Isten a legnagyobb) kiáltással a városháza felé rohamozott.

Összeütköztek egy másik csoporttal, amelynek a tagjai angol zászlót lengettek. 

Keir Starmer miniszterelnök elítélte a szélsőjobboldali erőszakot, és megígérte, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy a gengsztereket bíróság elé állítsa.

A belügyminisztérium szerint a mecsetek nagyobb védelmet kapnak az új, szükség esetén gyorsan bevethető „vészhelyzeti biztonsági” intézkedésekkel.

Szombat este óta egyébként 147 letartóztatás történt országszerte, és a rendőrség arra számít, hogy ez a szám még emelkedni fog.

Az esetről készült videót ide kattintva lehet megtekinteni.

 

Összesen 134 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pipa89
2024. augusztus 06. 09:15
Na, ez az, amire itthon nincs szükségünk! Akkor sem, ha Pfeizer asszony a nagy erőlködéstől becsinál.
Kerezs
2024. augusztus 06. 07:46
Érdekes módon, a tömeges bevándorlás előtt nem volt ilyen problémájuk. Amúgy a gyarmattartói múlt( és jelen) következményét élvezik.
csapláros
2024. augusztus 05. 09:50
Hillary Clinton bázisdemokratacsapláros 2024. augusztus 05. 07:32 ..."rassz kérdés. Titeket, narancsbirkákat ..., hogy az iszlámot kell utálni, mert ... a zsidóság, de a barnákkal van a probléma,"... 1. ne általánosíts, HOGY KI A NARANCSBIRKA 2. NÁLUNK, vagy 30 ezer muszlim él és vagy 25 mecsetjük is van, Miskolctól Szegeden át a Nyóckerig. 3. A fekák IS MUSZLIMOK ! 4. Akkor van baj ha a muszlimok mennyisége átcsap a nyugati rossz minőségbe, amikor már az idegenrendészetek számára kezelhetetlenül bontogatják az államrendet a maguk törvényei alapján (Anglia, Franciao., Németo., Svédo.) . 5. Őseink FÉL ÉVEZREDEN keresztül álltak ellent, véres csatákban a MUSZLIM (török) hódításnak, úgy, hogy szultáni birodalom határa keresztbe baszta az országot Nagykanizsától a Balatonon át Szatmárig. EZÉRT utasítjuk el a muszlim migránsokat, ŐSEINKNEK TARTOZVA EZZEL, akár egyedüli keresztény (kultúrájú) szigetként a muzulmán tengerben !
MaBaker
2024. augusztus 04. 23:56
Késő ébredés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!