Beszáll Elon Musk a Trump melletti kampányba

2024. október 10. 11:39

A milliárdos a következő amerikai kormányban is eltudná magát képzelni.

2024. október 10. 11:39

Nyitókép: Jim WATSON  / AFP 

 

Elon Musk  a választásokig hátralévő hetekben fokozza személyes erőfeszítéseit Donald Trump megválasztása érdekében, többek között Pennsylvaniába is ellátogat, hogy kampányoljon a volt elnök mellett – számolt be róla a Politico.

Musk, aki hivatalosan a világ leggazdagabb embere a hétvégén megjelent Trump gyűlésén a pennsylvaniai Butlerben, ahol beszédet is tartott, és arra buzdította a jelenlévőket, hogy „szavazzanak, szavazzanak, szavazzanak”. A Politico kiemelte, hogy Musk megváltoztatta az X-en lévő fiókjának profilképét egy olyan képre, amelyen egy fekete MAGA feliratú sapkát visel.

Ezt is ajánljuk a témában

Vasárnap délután Musk bemutatott egy új programot is, amelyben azt ígérte, hogy 47 dollárt fizet azoknak, akik a hét csatatér államban – Pennsylvania, Georgia, Észak-Karolina, Arizona, Michigan, Wisconsin és Michigan – segítenek a szavazók regisztrálásban.

A portál felidézte, hogy a Musk és Trump közötti kapcsolat nem mindig volt olyan felhőtlen, mint manapság. Musk 2022-ben még Trump újraindulása ellen szólalt fel, és többször is kritizálta a volt elnököt. 

Musk hivatalosan a Tump elleni első merénylet kísérletet követően jelentette be, hogy hivatalosan is támogatja a volt elnököt a kampányban. Trump nemrég arról is beszélt, hogy

munkát adna a milliárdosnak a következő kormányában,

egy Kormányzati Hatékonysági Minisztériumban (DOGE). Musk erre úgy reagált, hogy „szívesen részt venne” egy ilyen szervezet munkájában.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
anegy_
2024. október 10. 14:18
Hajrá!!!!! Az X-el már sokat tehet, hogy "szabad" legyen az információ áramlás.
ügyvéd
2024. október 10. 14:17
Emperor of Mars!
Akitlosz
2024. október 10. 14:15
Trump ajánlata Musknak csak egy vizsgálódó, javaslattevő pozíció. Se hatalom, se felelősség.
Akitlosz
2024. október 10. 14:12
"eltudná magát képzelni." Héber újságírás. Általános iskolások magasabb színvonalú újságot csinálnának, mint a Mandiner alkalmazottjai.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!