Elon Musk: „Ez egy kötelező győzelem” – Trump mellett kampányolt a Tesla-vezér Butlerben (VIDEÓ)

2024. október 06. 10:26

Musk szerint ha nem mennek el az emberek szavazni, akkor talán ez lesz az utolsó, mai értelemben vett választás az Egyesült Államokban...

2024. október 06. 10:26
Republican presidential nominee Donald Trump holds a rally at site of first assassination attempt

Nyitókép:  Jim WATSON / AFP

Elon Musk, a Tesla és a SpaceX vezérigazgatója lelkesítő beszédet mondott Donald Trump kampányrendezvényén Butlerben, Pennsylvaniában. Musk arra kérte a jelenlévőket, hogy regisztráljanak a közelgő választásokra, és ösztönözzenek másokat is erre. A techmilliárdos határozottan kiállt Trump mellett, és hangsúlyozta a választás tétjét – írta meg a Magyar Nemzet.

Ez nem egy hétköznapi választás 

– emelte ki Musk. 

Emellett figyelmeztetett, hogy a „másik oldal” veszélyezteti a szólásszabadságot, a fegyverviseléshez való jogot, és „hatékonyan a szavazati jogunkat is.” Külön aggodalmát fejezte ki a személyazonosság-ellenőrzés nélküli szavazás miatt, utalva Kaliforniára: „Kalifornia, ahol korábban éltem, épp most tiltotta be a szavazói azonosítást. Még mindig nem hiszem el, hogy ez valóság” – mondta Musk.

Republican presidential nominee Donald Trump holds a rally at site of first assassination attempt
Elon Musk beszédet mond a republikánusok kampánygyűlésen, Butlerben. Forrás: Jim WATSON / AFP

A beszéd során Musk hangsúlyozta a szólásszabadság fontosságát a demokrácia számára. „A szólásszabadság a demokrácia alapköve. Ha az emberek nem tudják, mi folyik, ha nem ismerik az igazságot, hogyan szavazhatnának tájékozottan?” – kérdezte. Musk szenvedélyes felhívást intézett a hallgatósághoz és az online nézőkhöz, hogy regisztráljanak szavazni. Regisztráljanak szavazásra, és mindenkit, akit ismernek vagy nem ismernek, vigyék magukkal, hogy regisztráljon – mondta, figyelmeztetve, hogy egyes államokban már csak néhány nap maradt a regisztrációra.

Beszédét drámai jóslattal zárta:

Ha az emberek nem szavaznak, ez lesz az utolsó választás. Ez a jóslatom. Semmi sem fontosabb ennél.”

Musk Butler különleges jelentőségére is kitért, hiszen itt korábban merényletet kíséreltek meg Trump ellen. „Amerika a bátrak hazája, és nincs igazabb próbája a bátorságnak, mint a tűz alatt tanúsított helytállás” – dicsérte Trump kitartását.

Republican presidential nominee Donald Trump holds a rally at site of first assassination attempt
Forrás: Jim WATSON / AFP

A jelentről készült videót itt tekintheti meg:

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ízisz
2024. október 06. 12:14
Z. Jajj!!! Rossz helyre tévedtem... 😲 Ez itt a gender, korcs, zombi szektások topikja!!! 💯👌😆😝
Nasi12
2024. október 06. 12:10
A kaliforniai szavazás így egy vicc. A demokrácia megcsúfolása.
Nasi12
2024. október 06. 11:58
A világ fejlődése a technikán múlik. Musk abban focizik. Ami jó. De azt nem tudom hogy áll a bál az ukrajnának nyújtott műholdas segítségével. Elvesztettem a fonalat.
sexykitty-5000104
2024. október 06. 11:23
🍓 ️ ­­­É­r­t­­é­k­­­e­­l­d­­ ­a­­­ ­­­s­­z­­­e­x­­­i­ ­­­p­­u­­n­­c­­i­m­a­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­­.­𝐗­­𝟏­­𝟖­­­.­𝐅­­𝐔­­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!