Bemutatták az új ukrán csúcsfegyvert, retteghetnek az orosz drónok

2024. október 21. 14:01

A Telegraph riportjából kiderült, hogy az új eszközt kifejezetten a Shahed-136 típusú drónok üldözésére és elfogására tervezik.

2024. október 21. 14:01

Nyitókép: Képernyőfotó

A Telegraph úgy értesült, hogy Ukrajna olyan drónt fejleszt, amely képes elfogni az Oroszország által bevetett iráni gyártmányú kamikáze drónokat. 

Az új eszközt kifejezetten a Shahed-136 típusú drónok üldözésére és elfogására tervezik.

A Sting névre keresztelt drónt a Wild Hornets fejleszti, az a vállalat, amely az ukrán drónipar úttörői közé tartozik. A szakértők szerint az új eszköz több mint 160 km per órás sebességgel képes repülni, és akár 3 ezer méteres magasságot is elérheti.

Az új fejlesztésű drón irányítása földi állomásról történik. A pilóta VR-szemüveg segítségével követheti nyomon a pilóta nélküli eszköz útját, ami lehetővé teszi a pontos navigációt – ismertette a Portfolio.

A fejlesztők tervei között szerepel egy mesterséges intelligencián alapuló célzórendszer is, amely tovább növelheti a drón hatékonyságát – tették hozzá. 

A közösségi médiában terjedő felvételek közül egyet alább tekinthet meg:

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tompika-2
2024. október 21. 20:20
Jó éjt gyerekek, búcsúzik a Füles mára, Bújjatok ti is be gyorsan a jó meleg ágyba! Micsoda hazugság ez is! Hol egy elfogás? Matviy a haverjaival összerakott egy érdekes repülő cuccot ami semmire sem jó, de propagandának még elmegy.
sexykitty-5000121
2024. október 21. 19:49
🍓 ️ ­É­r­­t­­é­­­k­e­l­­d­­­ ­­a­­­ ­­­s­­z­­e­x­­­i­­­ ­­­p­u­n­­­c­­­i­­­m­a­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­.­­­𝐗­­𝟏­­𝟖­­.­­𝐅­­𝐔­­𝐍
eljolesz
2024. október 21. 19:46
Utálom, amikor Hitlerrel csodafegyvereznek, Na, ez pont olyan.
Málaga21
2024. október 21. 19:37
A drónok nagyon szoktak rettegni. Idióta címadás megint.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!