Videón, hogyan játszották ki Moszkvát az ukránok – a művelet olyan jól sikerült, hogy mindent megváltoztathat

2024. október 21. 08:12

Az orosz páncélost az elektronikus zavaróberendezés sem menthette meg.

2024. október 21. 08:12
PUTYIN, Vlagyimir

Nyitóképen: Vlagyimir Putyin orosz elnök. Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml pool/Szergej Gunejev

„A kis méretű és olcsó FPV-drónok az orosz-ukrán háború igazi sztárjai: a légvédelem számára gyakran láthatatlanok, fillérekbe kerülnek és kegyetlen károkat tudnak okozni akár páncélozott járművekben is” – mutat rá hétfői cikkében a Portfolio.

Megsemmisítésük „legjobb módja az, ha elektronikus zavaróberendezésekkel földre kényszerítik őket, de most nagyon úgy tűnik, hogy ez a trükk sem válik be mindig”

– teszi hozzá a lap.

Videón az ukránok leleményes megoldása

Mint a Portfolio tájékoztat: „eredetileg a Telegramon jelent meg az, a később X-re is átvándorló videó, amin az látható, ahogy egy ukrán öngyilkos drón valahol a kurszki fronton rárepül egy orosz BTR páncélozott szállító harcjárműre”.

A lentebb is látható felvétel „különlegessége”, hogy bár az orosz páncélos fel van szerelve elektronikus zavaróberendezéssel (amelynek lényege, hogy megszakítsa a kapcsolatot a drón, valamint az azt kezelő pilóta között),

az ukrán drónt felszerelték egy automata célravezető rendszerrel is, amelynek köszönhetően a drón akkor is célt talál, ha a pilóta esetleg elveszítené felette az irányítást.

Az említett felvételt a zavaró berendezéssel felszerelt orosz páncélos megsemmisítéséről itt nézheti meg:

 

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
B_kanya
2024. október 21. 10:03
hernadvolgyi-2 2024. október 21. 08:43 "Majd ha beindulnak az okos porszívók, okos fűnyírók" www.youtube.com/watch?v=HSfJ8FG0koM Olyan is van.
B_kanya
2024. október 21. 10:01
"zatoicsi 2024. október 21. 08:54 A ruszkik soha nem az eszükkel győztek hanem a tehetetlen tömegükkel." Azért sokat segít, hogy mosógépchipekből rakétákat gyártanak ezerszám, zselé szerint bőven 8000 darab felettit, miközben Tomahawkból valami 2000 darabot indítottak az 1991-es Öbölháborúval együtt élesben... Meg a gyalásóból faragott hiperszonikus rakéták is.
B_kanya
2024. október 21. 09:57
És onnan tudjuk, hogy orosz BTR volt, hogy a hoholok mondták. Ezen meg onnan tudjuk, hogy hohol tank volt, hogy kereszt (célkereszt, höhö) volt a torony hátsó részén. Na és persze a drón elegánsan kikerülte a zavarós Toyota ISIS-t, hogy a tankot csapja meg. www.youtube.com/watch?v=o7Ceu2Eujsw A megoldás: optikai kábel. Mint a Lynxekhez vásárolt Spike LR rakétákon.
Tegnap
2024. október 21. 09:47
Nahát, a Portfolio szerint a hoholok már jóformán megnyerték a háborút! A faszpianista legközelebbi koncertjét Vlagyivosztokban tartja! Aztán a kis CIA ügynökök a Portfolionál arra ébredtek, hogy könyökig lógott a karjuk a bilibe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!