Bajban Sorosék: az amerikai Képviselőház vizsgálja 200 rádióállomás felvásárlásnak részleteit

2024. október 02. 16:01

Azt próbálja kideríteni a Képviselőház szakbizottsága, hogyan vásárolhatott fel 200 rádiócsatornát a milliárdos szabályellenes módon, közvetlenül a választások előtt.

2024. október 02. 16:01

Nyitókép: GEORG HOCHMUTH / APA / AFP

***

Vizsgálatba fogott az amerikai Képviselőház felügyeleti bizottsága – írta meg a New York Post.

A vizsgálódás célja, hogy kiderítsék, hogy a Szövetségi Kommunikációs Bizottság (FCC) miért gyorsította fel egy olyan üzlet nyélbeütésének engedélyezését, amely

  • 200 rádióállomás felvásárlását tette lehetővé
  • egyértelmű politikai szereplő – Soros György demokrata megadonor – számára
  • egyértelmű politikai céllal, hiszen az elnökválasztás előtt néhány héttel történt.

Az állomásokat tulajdonló Audacy Inc. ugyanis veszteséges pénzügyi működése ellenére úgy tudott megmaradni, hogy Soros megszerezte némi csavarral az állomások irányítását.

Ezt is ajánljuk a témában

Igen ám, de ilyen méretű ügyletekhez FCC-jóváhagyás szükséges, ami nem szokott két perc alatt lezajlani. Most azonban mégis valami hasonló történt.

A kongresszusi meghallgatáson Brendan Carr, az FCC biztosa aggodalmát fejezte ki, és azt mondta a törvényhozóknak, hogy mindennek során az FCC „nem követi a tranzakciók felülvizsgálatára vonatkozó szokásos eljárást”.

Ugyanis mindennek volt egy bevett protokollja is, hogy hogyan kaphat valaki FCC-jóváhagyást, ha

mint 25 százalékos külföldi tulajdonban az ajánlattevő vállalat.

Az ügy kapcsán a felügyelőbizottság elnöke és egy republikánus képviselő pénteken levelet küldött az FCC elnökének, aggodalmukat kifejezve az üzlet miatt.

Mint rámutattak, Soros immár 40 médiapiacon több mint 165 millió amerikait ér el.

„Az FCC többsége pedig nem csak felgyorsít, hanem megkerül egy bevett folyamatot, hogy szívességet tegyen Soros Györgynek, és elősegítse, hogy az több száz rádióállomásra terjeszthesse ki befolyását a novemberi választások előtt.”

A Heritage Foundation munkatársa, Mike Gonzalez pedig arról beszélt, nehéz más indokot elképzelni, hogy miért tette Soros mindezt, „hacsak nem az amerikaiak gondolkodásának és az általuk hallott információk manipulálása volt a célja”.

Ezt is ajánljuk a témában

Mindez pedig oda vezet, hogy „az Audacy Inc.-t részben, »közvetlenül vagy közvetve« külföldi magánszemélyek vagy »a tőkerészesedés több mint egynegyedét« birtokló jogi személyek irányítják”.

A lap emlékeztet: akkor is vizsgálat indult, amikor Jeff Bezos milliárdos megvásárolta a Washington Postot, ugyanakkor Soros ennyi rádióállomással még nagyobb befolyást gyakorolhat az országra.

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Józsi6
2024. október 02. 18:11
Színjáték. A vizsgálatnak a vásárlás előtt kellett volna megtörténnie. A lényeg: november 4 előtt eljutni a hallgatókhoz.
vandor-58
2024. október 02. 18:03
Nahát ez meglepetés de tartok tőle hogy ez az egész csak parasztvakítás.
herden100
2024. október 02. 17:52
Azt írták a plakáton, hogy Stop Soros. m.youtube.com/watch?v=svK9ghuRjfM&pp=ygUZdG9yb2N6a2FpIGzDoXN6bMOzIGl6cmFlbA%3D%3D ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ 🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍 🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍 🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍 💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚 💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚 💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚
sexykitty-5000102
2024. október 02. 17:49
🍓 ️ ­­É­r­­­t­­é­­­k­e­l­d­­ ­­­a­ ­­­s­z­­­e­­x­­i­­­ ­­p­u­­­n­­c­i­­m­­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­.­­𝐗­­­𝟏­𝟖­.­𝐅­­𝐔­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!