Meghajolt Soros előtt a hatóság: a milliárdos szabadon elhallgattathatja a konzervatív hangokat

2024. szeptember 24. 15:46

Be akar avatkozni az amerikai elnökválasztásba a spekuláns.

2024. szeptember 24. 15:46

Nyitókép: Jason Alden/Bloomberg via Getty Images

A múlt héten a Szövetségi Kommunikációs Bizottság (FCC) engedélyezte, Soros György érdekeltségei több mint 200 rádióállomást megvásároljanak az Egyesült Államokban, mindezt néhány héttel az elnökválasztás előtt – számolt be róla a New York Post. 

Az állomások több mint 165 millió amerikait érnek el, és az FCC egyes munkatársai aggódnak, hogy a lépés politikai indíttatású.

A hatályos szabályok szerint az amerikai rádióállomásokban a külföldi vállalatok tulajdonrésze nem haladhatja meg a 25 százalékot. Ez amiatt fontos, mert a nyilvános dokumentumok szerint Soros külföldi forrásokat vett igénybe, hogy ajánlatot tudjon tenni az állomásokra. Emiatt Soros egy kérelmet is benyújtott, amelyben kérte a bizottságot, hogy tegyen kivételt a szokásos felülvizsgálati eljárás alól.

Az FCC gyorsított eljárásra vonatkozó döntése a hatóság történetében az első alkalom, hogy egy ilyen megállapodást a Bizottság jóváhagyott anélkül, hogy előbb lefuttatta volna a nemzetbiztonsági felülvizsgálati eljárást – ez a folyamat akár egy évig vagy tovább is eltarthat általános esetben. Soros szerint „valamikor a jövőben” majd megkeresik az FCC-t, hogy a hatóság lebonyolíthassa a vizsgálatot. 

A milliárdos még februárban 400 millió dollárt (141 milliárd forint) pumpált a nehéz anyagi helyzetben lévő Audacyba, hogy átvegye az irányítást a hálózat felett, amelyhez több konzervatív műsor is tartozik. Ezek jövője ugyanakkor bizonytalan, ha Soros átveszi a hatalmat a vállalat felett, akkor könnyen elnémíthatja ezeket, ahogy ezt más felvásárlásokat követően már megtette a milliárdos.

Ezt is ajánljuk a témában

Egy, az üzletet ismerős forrás a Postnak elmondta: „Nem hihető”, hogy Soros azért vásárolja fel százával a rádióállomásokat az elnökválasztás előtt, hogy aztán azokon konzervatív műsorok szóljanak.

Az üggyel kapcsolatban a New York Post megkereste Soros képviselőit is, de ők nem válaszoltak a lapnak.

***

 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dodek4b
2024. szeptember 24. 17:20
Úgy látom hogy a patás barátainak a közelsége / a kénköves pokol / megérinthette , mivel minden sminkelés ellenére is , az egyiptomi fáraók mumifikálódott ábrázatai , elevenebbnek tűnnek nála.
Nasi12
2024. szeptember 24. 17:15
Ebben semmi újság, eddig is ez volt.
EX_Terminator
2024. szeptember 24. 17:12 Szerkesztve
INKÁBB A HALÁL MINT A TI SZÉP ÚJ VILÁGOTOK TE FÉREG!!! HÁT PUSZTULJATOK! VELE EGGYÜTT!
EX_Terminator
2024. szeptember 24. 16:43
(szemközt köpi)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!