Amerika évtizedes álma válhat valóra: ezzel a lépéssel kihúzhatják Putyin lába alól a szőnyeget

2024. október 16. 11:36

„A két ország barátsága a világ javát is szolgálja” – jelentette ki a kínai elnök.

2024. október 16. 11:36

Nyitókép: Fotó: Pool for Yomiuri / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP

Hszi Csin-ping kínai elnök szerint a Kína és az Egyesült Államok közötti sikeres partnerség és barátság lehetőséget jelent a két ország számára, hogy egymás fejlődését ne akadályozzák, hanem elősegítsék – jelentette a kínai állami média szerdán.

Kína hajlandó az Egyesült Államok partnere és barátja lenni. Ez nemcsak a két ország, hanem”

– idézte Hszit a CCTV kínai állami televízió.

A jelentés szerint Hszi az amerikai-kínai kapcsolatok nemzeti bizottságának (NCUSCR) éves gálavacsorájára küldött üzenetében fogalmazott így, amelyben a kínai elnök nagyra értékelte a bizottság töretlen erőfeszítéseit a két ország közötti kapcsolatok és együttműködések előmozdítására.

Hszi rámutatott, hogy a kínai-amerikai kapcsolatok a világ legfontosabb kétoldalú kapcsolatai közé tartoznak, amelyek kihatnak az emberiség jövőjére és sorsára – olvasható levelében.

Kína egyre szélesebbre fogja nyitni kapuit a külvilág felé

„Kína mindig is a kölcsönös tisztelet, a békés egymás mellett élés és a mindenki számára előnyös együttműködés elve szerint kezelte a kínai-amerikai kapcsolatokat, és mindig úgy vélte, hogy Kína és az Egyesült Államok sikeres egymás számára is lehetőséget jelent” – fogalmazott, hozzátéve, hogy szerinte a két országnak inkább egymás fejlődését kell ösztönöznie, mintsem akadályoznia.

Ezt is ajánljuk a témában

Az Egyesült Államok végül egyedül marad a Kína elleni háborúban

Nem valószínű, hogy a világ országai követni fogják az amerikai utasítást, és szakítanak a kínai autóipari-technológiai kereskedelemmel. Washington hatalmi súlya gyengül, speciális piaca pedig túl kicsi és elmaradott ahhoz, hogy az akaratát szokás szerint globálisan érvényesítse.

A kínai elnök azt is elmondta, hogy 

a nyitás a kínai modernizáció egyik meghatározó jellemzője, 

és Kína csak egyre szélesebbre fogja nyitni kapuit a külvilág felé. Emellett fokozni fogja intézményi nyitottságát és folytatja az első osztályú nemzetközi üzleti környezet kiépítését, kihasználva hatalmas piaci és belső keresleti potenciáljának előnyeit több lehetőséget teremtene a kínai-amerikai együttműködés számára.

(MTI)

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
blanconegro
2024. október 16. 14:19
Ha Kína kivonná a pénzét a kurva USA berkeiből, összeomlana a rohadék világcsendőre. De ez sajnos magával rántaná az egész világot.
Ehetős Odó
2024. október 16. 13:56
Idióták szerkesztik a címeket. Már megszoktuk. De majd szekszikitti feldobja a napot.
pipa89
2024. október 16. 13:45
Kína nem áll készen, időt akar nyerni a felfegyverkezésre.
kailniris
2024. október 16. 13:45
Az usákok helyében, a hatalmas virágcsokor mögött mélyen elgondolkodnék azon, hogy tényleg akarok-e baszakodni a kínaikkal...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!