Aki Manfred Weberrel lép szövetségre, attól nem sok jót várhat a szuverén Magyarország

2024. október 21. 05:34

Ha a brüsszeli elittel kokettál Magyar Péter és csapata, az nem tesz jót itthon a banánprojektnek.

2024. október 21. 05:34
null
Kacsoh Dániel

(Nyitókép: Magyar Nemzet/Teknős Miklós)

Magyar Péter nem unatkozik.

Palacsintát süt, banánokkal fotózkodik, műsorvezetőnőt vegzál egy nyaralás miatt,

konditeremben videóztatja magát gyúrás közben, párt keres a Facebookon vagy épp tüntetést hirdet, ahol százezer főnek néz háromezer érdeklődőt.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Francesca Rivafinoli

Mandiner

Idézőjel

Lehetne persze minderre kormánypárti oldalról is azt mondani, hogy hagyjuk már, ne foglalkozzunk vele. Negligáljuk a fazont, attól lenne a legidegesebb. Csakhogy.

Virtigli influenszer, morális hiányosságokkal, ám ez a „teljesítmény” arra épp elegendő, hogy víz alatt tartsa a 2022-es összefogás ellenzéki pártjait,

illetve meggyőzze az Európai Néppártot, hogy álljon mellé Orbán Viktorral szemben.

Minapi Magyar Narancs-interjújában el is árulta, ő maga tanácsolta Ursula von der Leyennek és Manfred Webernek, hogy „beszéljenek közvetlenül a magyar emberekhez”, és örül annak, hogy ezt meg is tették. Szerintünk ez inkább volt kellemetlen szereptévesztés az érintettek részéről, de hát nem vagyunk egyformák. Sőt.

Magyar Péter Official The Man eközben továbbra sem árul el érdemben semmit arról, pontosan milyen kormányzást is képzel el a jelenlegi helyett, azon túl, hogy minden is jobb lesz, ha ő, no meg

közvetlen művészpajtásai, Nagy Ervin és Radnai Márk kerülnek az ország élére.

Rajtuk, illetve a Webernek mindenben igazat adó Tarr Zoltánon és a rezsicsökkentés ellen szavazó Gerzsenyi Gabriella EP-képviselőkön kívül mást nem is nagyon ismerünk a Tisza Párt részéről.

Akárhogy is magyarázza Magyar, ez a projekt egyelőre egy újhullámos O1G-projektnek tűnik,

ami a kormánnyal korábban is elégedetlen szavazókat szólítja meg. Akik amúgy a felmérések szerint annyira nem szívelik a telefonlopás és az aggályos diákhiteles szerződések miatt is magyarázkodni kényszerülő balos messiást, de egyelőre ez a körülmény túlzottan nem izgatja őket. Más kérdés, ha éles választási helyzet lesz, mivé változik a most még tét nélküli kétely.

Magyar Péter egyelőre a Fővárosi Közgyűlésben is elodázza, hogy bármiért felelősséget vállaljon, egyértelmű döntéseket hozzon, noha a rövid pórázon tartott Tisza-frakció tíz főt számlál a széttagolt testületben. A jelek – és Karácsony Gergely – szerint Vitézy Dávidot ugyan maga mellé állította, de sokkal többet arról sem tudunk, milyen Budapestet képzel el a politikai formációja.

Nyilván jót.

Ugyanakkor a Tisza-vezérnek valahol éppen ez is az elemi érdeke, mármint az egyértelmű válaszok és állásfoglalások kikerülése. Lazán bemondja egy interjúban, hogy nem számolná fel a magyar határvédelmet, mégis állva tapsolja az Európai Bizottság erről egészen mást gondoló elnökét.

Nem küldene fegyvereket Ukrajnába, ám beül abba a brüsszeli frakcióba, aminek ez az egyik legfontosabb elvárása.

Igaz, a Néppárt egyik illetékese korábban a Politicónak elkotyogta, ezt elnézik Magyarnak, mondván, biztos belpolitikai érdekből mond ilyeneket, amúgy velük fúj egy követ.

Értsd: becsapja a magyar választókat.

Volt ő már ugyebár virtigli liberális a Spinoza házban, de elárulta azt is, egy icipici szuverenitásról lemondana még az EU javára.

Kulcskérdéshez érkeztünk. Hiába hablatyolnak, a Tisza Párt brüsszeli és strasbourgi mozgása ugyanis épp azokban a sorskérdésekben mehet szembe gyökeresen és önleleplező módon a magyarok nagyobb részével,

amikben a kormány továbbra is bírja a hazai társadalom bizalmát.

Ha Magyar Péterék kvázi feloldódnak a Magyarországot csuklóztató és igaztalanul büntető brüsszeli felvilágban, vagyis még inkább egyértelművé válik, hogy tényleg egy követ fújnak a kinti elittel, az elhozhatja az igazság pillanatát számukra. Nevezetesen azt, hogy a Tisza nem más, mint a magyar jobboldal külföldi ellenlábasainak sokadik projektje az Orbán-kormány megbuktatására, akármilyen áron. 

Ne feledjük, Manfred Weber nemrég még így nyilatkozott hazánkkal kapcsolatban: „Engedjék meg, hogy mindenkit emlékeztessek, hogy a hetes cikkes jelentés elfogadásával az ország ellen szavaztam. Nem a Fidesz ellen, nem Orbán Viktor ellen. Az egész ország ellen.

Aki ezzel a fazonnal lép látványosan szövetségre, attól nem sok jót várhat a szuverén Magyarország.

Ha a Tisza Párt desszantos mivolta még egyértelműbb lesz itthon, az jócskán csökkenti az esélyeit, hiszen a magyarok nem honorálják az efféle magatartást – elég csak a Momentum és a DK hasonló próbálkozásaira gondolni.

Mindezt tetézik, illetve kiegészítik a trónkövetelő pártelnök egyéb botrányai, vállalhatatlan személyisége és összeférhetetlensége. Az már csak hab a tortán, hogy a testvére csatornáján

újabban elkezdték tahózni a fideszeseket,

ami szintén ismerős az úgynevezett óbaloldal holdudvara felől. Vakvágány a javából!

Hogy ez mire lesz mégis elég nekik, legkésőbb 2026-ban kiderül, ám ha ez a projekt is befullad, megint nagy lesz a sírás-rívás az Orbán-ellenesek táborában. A szellemi munka ugyanis újfent elmaradt, helyette itt van nekünk egy önimádó influenszer a „független” sajtó és a közösségi média által pajzsra emelve, továbbá néhány színész meg kételyek sora a valós szándékokat illetően.

Hiába újszerű a jelenség, valójában itt már tartott az ellenzék korábban, Gyurcsány dominanciája idején is.

A rajongók pedig talán ráunnak majd a banánra is – és marad megint a narancs.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2024. október 21. 07:28
Orbánék 2000 embercsempészt engedtek ki a börtönökből, letelepedési kötvényekkel üzletelnek, migráns tábort építenek és több, mint 100 ezer ázsiai gazdasági migránssal árasztották el a magyar vidéket és eközben a TISZA Pártról azt hazudják, hogy beengedné az illegális migránsokat. Miközben Orbánék a békéről hazudoznak, aközben fegyver-, harckocsi- és lőszergyárat építenek, a polgárháborús Csádba küldenek több száz magyar katonát, a legszorosabb szövetségeseik a Patrióta frakcióban pedig aktív támogatói az ukrajnai fegyverszállításnak.
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2024. október 21. 07:27
Add tovább! Orbán Viktor olyan, mint a Titanic kapitánya, aki miután jéghegynek vezette a hajót, süllyedés közben azzal szédíti az utasokat, hogy mostantól tényleg az ő érdekükben fogja kormányozni a hajót. Miután Orbán Viktor 14 év alatt Magyarországot az Unió legszegényebb és legkorruptabb országává tette, most épp a haza jövőbeni megmentőjének szerepében próbál tetszelegni. Látva a Fidesz népszerűségének megállíthatatlan csökkenését és a TISZA áradását, a Karmelita Palota pánik üzemmódba kapcsolt és most már a csillagokat is lehazudják az égről.
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2024. október 21. 07:21
Tíz éve már látszott, hogy Magyarország latin-amerikai pályára lép, mert nyugati értelemben vett jómódú és szabad élet nem lesz itt soha. Most már azt is látjuk, hogy Magyarország argentin pályán van, Orbán Viktort pedig leginkább Juan Perónhoz érdemes hasonlítani. Az egykor éltanuló ország elindult lefelé a lejtőn, és gurulni is fog rajta, ameddig a szem ellát.
sexykitty-5000118
2024. október 21. 07:19
🍓 ️ ­­É­­­r­­t­é­­­k­e­­­l­­d­­ ­a­ ­­s­­­z­e­­­x­­­i­­­ ­­p­u­­­n­c­­­i­­­m­­­a­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­.­𝐗­­­𝟏­𝟖­­­.­­𝐅­𝐔­­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!