A nemzetközi sajtó nem ült fel a 444 vonatára – a durva provokáció sem térítette el a figyelmet Orbán Viktorról

2024. október 10. 18:30

Az Orbán Viktor sajtótájékoztatójáról tudósító nemzetközi portálok többsége nem számolt be olyan lelkesen a DK-s képviselő rendbontásáról, mint a hazai, „független” média.

2024. október 10. 18:30
null

Nyitókép: AFP/Frederick Florin

Míg a magyar ellenzéki média a DK-s aktivista akcióját emelte ki, addig a nemzetközi lapok többsége meg sem említette az Orbán Viktor keddi sajtótájékoztatójáról készült tudósításokban – írja a Transzparens Újságírásért Alapítvány.

Azok a nemzetközi portálok, amelyek jelen voltak a sajtótájékoztatón, de nem számoltak be a rendzavarásról, inkább a magyar miniszterelnök Európai Unió helyzetéről megfogalmazott kijelentéseit helyezték előtérbe

– szögezte le az elemzés, mely szerint kijelenthető, hogy a nemzetközi médiában összességében kevésbé ültek fel a provokációnak, mint az itthoni portáloknál.

A TUA megjegyzi, azért a nemzetközi médiában is akadtak olyan szereplők, amelyek a magyar ellenzéki sajtó taktikáját választották a tudósításban.

„A DK-s aktivista saját bevallása szerint azért zavarta meg a sajtótájékoztatót, hogy minél többen a botránykeltésről számoljanak be a magyar miniszterelnök érdemi kijelentései helyett. Ez a stratégia kizárólag a magyar kormánnyal élesen kritikus sajtótermékek esetében vált be” – jegyzik meg a szakértők. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsaketti
2024. október 10. 20:19
Doblev elftársnő úgy nézett ki mint egy beborozott kanmacska!
FreeEurope
2024. október 10. 20:09
Mi A különbség 1 libsi és 1.000 libsi között? Semmi. Egyik se való semmire.
recipdoki
2024. október 10. 19:58
Miről ismerszik meg Orbán ? Kitör a kocsmában a verekedés, a nehézfiúk ütik-vágják egymást. A sarokban ücsörög a kocsma hülyéje, akit mindenki utál. Kortyolgatja a tarhált fröccsét és piásan hol azt motyogja, “adj neki, csak a fejét hogy le ne sántuljon”, hol meg azt “szeressük egymást gyerekek” Nagy nehezen a nehézfiúk haverjai szétszedik a verekedőket és elcsendesedik a helyzet. A kocsma hülyéje meg hetekig odamegy mindenkihez hogy hívják meg egy italra, mert ő rakott rendet a verekedésnél.
sexykitty-5000108
2024. október 10. 19:58
🍓 ️ ­­­É­­­r­t­é­­k­­­e­l­­­d­ ­­­a­­ ­s­z­­e­­­x­­i­ ­­p­­­u­n­­­c­­­i­­m­a­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­­.­­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­.­­­𝐅­­­𝐔­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!