A két legerősebb európai állam döntött: nem támogatja Magyarország megkerülését

2024. október 28. 08:44

Franciaország és Németország is elutasítja azt a tervet, amely alapján egyhangú szavazás nélkül is bővíthetnék az EU tagállamai a Békekeretet, amiből aztán felfegyvereznék Ukrajnát.

2024. október 28. 08:44
Visit from US President Biden

Nyitókép: AFP/DPA/John Macdougall

Franciaországnak és Németországnak sem tetszik az a terv, amellyel az Európai Unió megkerülné a magyar vétót Ukrajna ügyében – írja a Bloomberg.

A javaslat alapján

a tagállamok önkéntes hozzájárulást nyújthatnának az Európai Békekerethez, amiből finanszíroznák Kijev felfegyverzését, így nem lenne szükség az egyhangú támogatásra.

A franciák és a németek azonban attól tartanak, hogy ez precedenst teremthet, ami veszélyezteti a Békekeret, mint külpolitikai eszköz jövőjét.

A lap megjegyzi, a napokban együtt vacsorázott Emmanuel Macron francia elnök és Orbán Viktor magyar miniszterelnök, az eseményen a versenyképesség, az energetika és a védelem mellett Ukrajna támogatásának jövőjéről is beszéltek.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ergit
2024. október 28. 12:13
Már üres a kasszájuk, azért nem járultak hozzá.
fogas paduc
2024. október 28. 10:59
A libsik el akarták venni Magyarország vétó jogát. Aztán meg kiderül, hogy igazából körömszakadtukig harcolnak érte.
2024. október 28. 10:59 Szerkesztve
Z. Franciák, németek putyin szopók!!! Na ne máá... Hetes cikkej nekik, majd megtanulják, hogy nem pofázunk vissza a náci EU-s birodalomnak!!! Hááà' mit merészelnek ezek!!! ❗❓
sersem
2024. október 28. 10:55
//t.me/Slavyangrad/111764 Ezt a megaláztatást! A német külügyminisztert úgy fogadják Kínában, mint egy fapados járaton érkező turistát, se fogadó küldöttség, se kocsi, csak intenek neki, hogy arra a buszra kell szállni, ha el akar jutni a terminálig.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!