Még hisz a csodákban Macron: Orbánnal tárgyalt az európai versenyképességről

2024. október 23. 18:24

A két vezető eszmecserét folytatott a Franciaország és Magyarország közötti kétoldalú kapcsolatokról is.

2024. október 23. 18:24
The President of the Republic Emmanuel Macron receives Hungarian Prime Minister Viktor Orban at the Elysee Palace in Paris on October 22, 2024.

Nyitókép: Quentin de Groeve/Hans Lucas via AFP

Az európai versenyképességről szóló Draghi-jelentés ajánlásainak mielőbbi és teljes megvalósítását emelte ki Emmanuel Macron francia köztársasági elnök azon a találkozón, amelyet Orbán Viktor miniszterelnökkel tartott Párizsban, az Élysée-palotában – közölte szerdán honlapján a francia elnöki hivatal. Macron értésre adta: a kétoldalú viszonyban több stratégiai területen mélyíteni kívánja a partnerségi kapcsolatokat.

A francia államfő kedd este munkavacsora keretében tárgyalt Orbán Viktorral.

A közlemény szerint a két vezető az Európai Unió Tanácsának soros magyar elnökségével kapcsolatban megvitatta az Európai Tanács november 8-án Budapesten tartandó informális ülésének előkészületeit, amelyen az európai versenyképességről lesz szó. A találkozón részt vesz Mario Draghi volt olasz kormányfő, az Európai Központi Bank előző elnöke, az európai versenyképességről szóló, azt stratégiai szempontból elemző jelentés szerzője.

Ezzel kapcsolatban Macron az ajánlások mielőbbi megvalósításának fontosságát hangsúlyozta.

Az ajánlások a tavalyelőtti soros francia EU-elnökség kezdeményezte folyamat kiteljesítését is szorgalmazzák az EU ipari és technológiai szuverenitásának fokozására – emlékeztettek a közleményben.

A többi fontos téma

Megvitatták a párizsi munkavacsorán az Európai Politikai Közösség november 7-én Budapesten tartandó ötödik csúcstalálkozójának előkészítését is.

Szóba kerültek továbbá az uniót érintő biztonsági és a védelmi kihívások is, valamint az Ukrajnának nyújtott támogatás folytatása.

A két vezető eszmecserét folytatott a Franciaország és Magyarország közötti kétoldalú kapcsolatokról is. Emmanuel Macron hangsúlyozta, hogy Franciaország mélyíteni kívánja a partnerséget több stratégiai területen, egyebek mellett a védelmi és biztonsági kérdésekben, mint az energiaellátás alakulása és az atomenergia, valamint biztosítani kívánja a kétoldalú kereskedelem fejlesztését az EU belső piacának keretében – olvasható az Élysée-palota közleményében.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
recipdoki
2024. október 23. 20:10
Macron annyit mondott Ez csak a szátokig érő szartenger szétpancsolása,csak a hullámok lesznek nagyobbak höhöö
Zsolt75
2024. október 23. 19:40
Akitlosz Milyen európai varrónőkről beszélsz? Az a vonat vagy 30 éve elment.
sexykitty-5000122
2024. október 23. 19:31
🍓 ️ ­­É­­r­­t­­é­k­e­l­d­ ­­­a­­­ ­­­s­­z­­e­­­x­­­i­­­ ­­p­­u­­­n­c­­­i­­­m­a­­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­­.­­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­.­𝐅­𝐔­­𝐍
herden100
2024. október 23. 19:28
m.youtube.com/watch?v=XwSV60Phriw mandiner.hu/kulfold/2024/10/kiszivargott-egy-amerikai-hirszerzesi-anyag-izrael-iran-ellen-tervezett-tamadasarol KI KELL MARADNUNK !!! IZRAEL SÍRBA VISZI EURÓPÁT, HA HOZZÁJUK KÖTJÜK MAGUNKAT. AVAGY NEM VÁGJUK LE A CSÁKLYÁKAT AZ EURÓPA HAJÓRÓL: youtu.be/mtN1IiYXJOQ?si=iv8e8Qz9rRdP5Jus szentkoronaradio.com/blog/2024/10/15/szandekosan-lovik-fejbe-a-palesztin-gyerekeket-a-zsido-terroristak/ m.youtube.com/watch?v=svK9ghuRjfM&pp=ygUZdG9yb2N6a2FpIGzDoXN6bMOzIGl6cmFlbA%3D%3D Ui: ZSIDÓK! (Azon személyek. Akik magukat zsidónak élik meg.) A 1900 ÉVES VISSZASZORÍTOTTSÁGBÓL, KINŐTTETEK. NEM VAGYTOK MÁR GYERMEK-NÉP. FELNŐTTETEK.🤍 TELE VAN A ZSEBETEK FEGYVERREL. TI DÖNTITEK EL, HOGY MI LESZ. EURÓPA MÁR NEM SZÜLŐTÖK AKI VISELI A FELELŐSÉGET A TETTEITEKÉRT. HA BÉKÉBEN AKARTOK ÉLNI, LEHETSÉGES: mandiner.hu/kulfold/2024/10/igy-vetne-veget-a-haboruskodasnak-egy-volt-izraeli-es-palesztin-vezeto Ehud Olmert 🤍 Nasszer al-Kidwa! HAJRÁ !!! 🕊️🗽🤍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!