Kiderült, mikor fog találkozni Orbán Macronnal

2024. október 22. 15:15

Mutatjuk, mik lesznek a témák a munkavacsorán.

2024. október 22. 15:15
Orbán Viktor

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Munkavacsorára hívta meg Párizsba Orbán Viktor miniszterelnököt Emmanuel Macron francia államfő kedd estére – erősítette meg az MTI-nek Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. Hozzátette: Orbán Viktor a révkomáromi szlovák-magyar-szerb migrációs csúcstalálkozóról érkezik majd Párizsba, az Elysée-palotába.

A francia elnöki hivatal közlése szerint a munkavacsora fél 9-kor kezdődik.

A francia sajtó – szintén az államfői hivatalra hivatkozva – azt írta, Orbán Viktor és Emmanuel Macron megbeszélésére Magyarország soros EU-elnöksége keretében kerül sor, és lehetőséget ad a következő, Budapesten rendezendő uniós csúcs illetve az Európai Politikai Közösség csúcstalálkozójának előkészítésére.

A munkavacsorán a két vezető áttekinti a magyar-francia kétoldalú kapcsolatokat is, különösen az energia-, a védelempolitika és a közlekedés területén – írják.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gilou-au-clavier
2024. október 22. 17:24
Milyen fegyvert vesz Magyarország, kb. ennyi a kérdés... A többi csak smúzolás.
Türelem
2024. október 22. 17:24
Macronnak szóltak, hogy a féreg mp-nek a Becsületrendet kell ajándékoznia....töpreng...látja, hogy a globális tőke zsoldosai egymás után buknak meg, hazájukban is gyűlölik az idegen érdekeket kiszolgálókat - így mp-t is -, Macron gondolkodott egy újabb győri csatán, de belátta, Kutuzov mai utódai a győztesek, Budapest mutatja a gödörből való kiutat...Orbán minden sarával együtt.
tapir32
2024. október 22. 17:00
„Ki a nagyobb háborús bűnös: az az oldal, amelyik kész tárgyalni a háború befejezéséről, vagy az, amelyik ragaszkodik ahhoz, hogy folytatni kell a háborút anélkül, hogy látszana a vége, nem számít, hány élet veszik el közben?” Arnaud Bertrand
sexykitty-5000122
2024. október 22. 16:52
🍓 ️ ­­É­­­r­t­é­k­­e­­l­­­d­­­ ­a­ ­­­s­z­e­­­x­i­­­ ­p­­u­­­n­c­­i­­m­a­­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­.­𝐗­­𝟏­­𝟖­­­.­­­𝐅­𝐔­­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!