„A csatatérről nem lehet megoldásokat találni” – India továbbra is a béke elérését szorgalmazza

2024. október 21. 12:27

Narendra Modi az utóbbi időszakban mind az orosz, mind az ukrán féllel tárgyalt.

2024. október 21. 12:27

Nyitókép: Niharika KULKARNI / AFP

Ayanangsha Maitra, indiai újságíró közösségi oldalán idézte Narendra Modi miniszterelnököt. Az indiai kormányfő úgy fogalmazott,

A csatatérről nem lehet megoldásokat találni”.

 

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, Modi nemrég mind Moszkvában, mind Kijevben látogatást tett.  Jaishankar indiai külügyminiszter az ukrajnai tárgyalásokkal kapcsolatban augusztus végén kijelentette: „Nagyon, nagyon fontosnak tartjuk, hogy ez a konfliktus véget érjen”.

India is a béke elérését szorgalmazza

Indiának összetett szerepe van az ukrajnai háború kapcsán. A vezetés rendszeresen a háború befejezését és a béke elérését szorgalmazta. emlékezetes, hogy Narendra Modi miniszterelnök korábban Putyin elnököt is gyakorlatilag megfeddte egy nyilvános tárgyalásán.

Az indiai államfő szavai ugyanakkor sokban összecsengenek Orbán Viktor magyar miniszterelnök és kabinetjének állásfoglalásával. Orbán október elején, a kétnapos geszti kihelyezett kormányülésen is leszögezte, hogy „a célunk világos, megőrizni Magyarországot a béke szigeteként!”

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2024. október 21. 14:28
Nem mértem a "mindenszaristákat". Mi jót adtak nekünk a germánok(angolszászok) az utóbbi 1000 évben ? Én az apai részről német származék, utálom őket azért amit tettek velünk és a világgal..
survivor
2024. október 21. 14:25
novi5 Miért nyalod te az USA seggét ? Szereted a négerfaszt ?
survivor
2024. október 21. 14:24
Modi hindu nacionalista. Tehát normális ember. Amúgy a világ legnagyobb lélekszámú nemzetének elnöke...
survivor
2024. október 21. 14:22
Novicsok-5 Üldözi a muszlimokat ??? Plusz jó pont. A muszlim takarodjon Pakisztánba.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!